Stenkastning mot polis i Alby inatt: ”Inte social oro”

Poliser i Alby centrum. Bilden är tagen vid ett annat tillfälle. Foto: Nyheter Idag
  • Söndag 22 maj 2016 2016-05-22
E-post 577

STOCKHOLM En polispatrull blev under natten mot söndagen attackerad med stenkastning i den södra Stockholmsförorten Alby. Händelsen inträffade i samband med att ett fordon skulle beslagtas. Det berättar myndigheten på sin hemsida.

En sten som kastades mot polisen träffade polisbilens tak, men lyckligtvis kom ingen polis eller någon annan till skada. I samband med händelsen ska det ha varit mycket ungdomar på platsen, enligt polisens hemsida. En polis från Södertälje kommenterar händelsen på Twitter i dramatiska ordalag.

När Nyheter Idag ringer till polisens länskommunikationscentral svarar Eva Nilsson och hon berättar att det trots allt var förhållandevis lugnt. Det ska inte ha handlat om vad som kallas ”social oro”.

– Det var inte av större omfattning och inte social oro som man säger.

Hur definierar ni social oro?

– Ja, det är lite mellan tummen och pekfingret som man säger. Det är väl lite mer än ett tillfälle om man säger så. Jag har ingen definition som är stöpt i sten, det är mer en känsla.

Stenkastningen rubriceras som försök till grov misshandel och skadegörelse. Ingen greps för det misstänkta brottet.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag