Svensk kvinna skjuten i Köpenhamn

Bild: Google Maps
Bild: Google Maps
  • Torsdag 21 sep 2017 2017-09-21
E-post

DANMARK En svensk kvinna blev natten till torsdagen skjuten på Nørrebro i Köpenhamn, skriver Ekstra Bladet.

Kvinnan träffades av skott när hon hamnade i en av två skottlossningar i staden under natten. Vid den första på Heimdalsgade blev en man som kom ut från en kvartersbutik beskjuten utan att träffas. Vid det andra tillfället, på Den Røde Plads som ligger ett par kvarter därifrån, träffades den svenska kvinnan av skott.

Kvinnan fördes till sjukhus för vård och opererades under natten. Hennes tillstånd uppges nu vara stabilt.

Ett vittne berättar för Ekstra Bladet att han hörde mellan tio och tolv skott avfyras. Därefter ropade någon ”lägg dig ned, lägg dig ned” och det kom en massa poliser.

Polisen uppger att man gripit en 26-årig man som tillhör den kriminella grupperingen Loyal to Familia (LTF). Gänget består till övervägande del av män med utländsk härkomst, även om det finns etniska danskar som ingår i det.

LTF är ett av två rivaliserande gäng som plågat Köpenhamnsborna den senaste tiden och som kommit att ge upphov till krav på politiska förändringar. Så sent som i augusti i år gick danska Socialdemokraterna ut och krävde att högerregeringen tar krafttag mot de kriminella grupperingarna och utvisar LTF:s inofficiella ledare Shuaib Khan.

”Varför är inte den här mannen utvisad?” frågade man sig i en kampanj på Facebook.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag