Svenskarna ber Danmark om ursäkt för att Arnstad gick full Arnstad

Arnstad gick full Arnstad i debatten. Foto: Faksimil svtplay.se
  • Torsdag 17 sep 2015 2015-09-17
E-post

SVERIGE Torsdagkvällens specialdebatt om migrationspolitiken mellan svenskar och danskar kom att bli en stor snackis i sociala medier och många befarade att Henrik Arnstad skulle gå full Arnstad. Nu ber svenskar om ursäkt till danskarna. ”Sorry Denmark for Arnstad. He does not speak for Sweden, no one takes him seriously. We are ashame of him”, skriver en person på Twitter.

Inför debatten mellan Sverige och Danmark i SVT Debatt om migrationskrisen, uttryckte många en oro för att det skulle spåra ur. Ett flertal Twitter-användare befarade att Henrik Arnstad skulle gå full Arnstad, något som också tyvärr hände. När den danske debattören Mikael Jalving i omgångar försökte nyansera och berätta om de problem och erfarenheter han har av migration till Danmark, valde Arnstad att på äkta Arnstad-manér prata om 30-talets Tyskland.

Efter att Arnstad gjort en parallell med judarna som tvingades fly under 30-talets Europa, replikerade Mikael Jalving att exakt samma argument är relevant idag. Fast då menade Jalving att det finns en koppling mellan invandring av muslimer och en hotbild mot judar.

– Det är kul att du nämner judarna, eftersom judarna upplever att deras säkerhet och existens hotas i hela Västeuropa. De hotas av den muslimska invandringen som i första hand är ett hot mot judarna. Det är groteskt att du pratar om raser, jag pratar om kulturens betydelse, poängterade Jalving för Arnstad.

När Arnstad senare fick frågan om han håller med om bilden att miljontals människor i exempelvis Afrika vill byta sin tillvaro mot en bättre i Europa, då gled Arnstad snabbt in på sitt favoritämne igen.

– Man bygger upp rasism. Detta är rasismens byggstenar. Vi hade precis ett exempel här om en ö med 500 invånare och så kommer en person till den här ön. Det kommer en liten liten rännil av flyktingar till Europa och vi är världens rikaste länder. Jag kom till Danmarks Radio idag och såg de enorma husen. De måste ha kostat miljarders miljarders miljarders att bygga bara de här husen som vi står i just nu. Varför kan vi inte lägga några futtiga danska och svenska kronor på att hjälpa människor i nöd?

Efter insatsen där Arnstad gick full Arnstad ber nu flera svenskar om ursäkt för att han fick lov att debattera.

På Twitter har vi samlat ett axplock av ursäkter till Danmark nedan

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag