Svensken Pierre, 36, mördade spansk polis – sköts ihjäl

Pierre Danilo L och Blas Gámez. Foto: PrivatFoto: Google Maps
  • Onsdag 13 sep 2017 2017-09-13
E-post 1820

SPANIEN En 36-årig kriminell svensk man, som misstänks för styckmordet på en 42-årig frisör, sköts igår ihjäl i Valencia i Spanien. 36-åringen högg ihjäl en polis när han själv dödades. Det rapporterar flera spanska medier.

Tidningen Levante pekar ut 36-åringen som ”Pierre Danilo L”, en ”man med svensk nationalitet och argentinskt ursprung”. Enligt mannens Facebookprofil var han bosatt i Valencia.

Natten till igår påträffades en koffert innehållandes en styckad kropp mellan ett par containrar längs en genomfartsled i Valencia. Kroppen visade sig vara en 42-årig frisör som drev en salong i centrala delarna av staden.

Två poliser fick tillsammans med tekniker upp ett blodspår som ledde från fyndplatsen till en bostadsfastighet 450 meter bort. Fastigheten ligger på Carrer de Sueca (Svenska gatan) i Valencia.

Vid dörr nummer fem hittades fler blodspår och medan teknikerna topsade blodet och åkte iväg för att få det analyserat väntade de båda poliserna i porten. Vad de inte kände till var att den kriminelle 36-årige svensken, som tidigare dömts till fjorton års fängelse i Sverige, bodde i lägenheten.

Plötsligt kom 36-åringen ut från lägenheten. Poliserna uppmanade honom då att identifiera sig, men istället slet han fram en kniv och högg mot den ene av poliserna – den 51-årige polismannen Blas Gámez. Gámez lyckades parera det första hugget med armen, men det andra tog i sidan på honom.

Gámez kollega drog sitt tjänstevapen och avfyrade flera skott mot Pierre som uppges ha fortsatt knivhugga sitt offer, trots att han besköts. Polisen fortsatte skjuta tills 36-åringen var dödad.

Poliskollegan larmade ambulans och påbörjade omedelbart återupplivningsförsök på Gámez. Ambulanspersonal tog över när de kom till platsen, men polismannens liv gick inte att rädda.

Gårdagens mord på en polis är första gången sedan år 2000 som en polis mördas i tjänsten i Valencia. Blas Gámez hade jobbat som polis sedan 1989, de senaste 22 åren på mordroteln.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag