Sverigedemokraterna: Sverige har blivit ett farligt land

  • Torsdag 29 aug 2019 2019-08-29
E-post 2021

På två veckor har två kvinnor kallblodigt mördats i sina hem i Stockholm. Det är bara några av offren i den växande spiral av grov brottslighet som vi sett plågat vårt land de senaste åren. Vi älskar Sverige. Därför kan vi inte acceptera att män och kvinnor tvingas ändra sina livsvanor, att kvinnor uppmanas till försiktighet. Det måste vara slut på tomma ord om ”oacceptabelt”. Det är dags för riktiga åtgärder, med poliser och ordningsvakter mot gängkriminaliten, skriver Linnéa Vinge och Jessica Larsson, SD Stockholm.

Under de senaste åren har vi allt oftare fått läsa om den eskalerande brottsligheten i tidningarna. Mord, överfall och våldtäkter är inte längre bara notiser som passerar förbi, den har kommit oss alla allt närmare.

Medborgarna har uppmanats att visa försiktighet på allmänna platser och många håller mobiltelefonen hårt i handen på väg hem på kvällen. Vi uppmanas till att ha uppsyn om vad som händer runt omkring oss och att inte använda hörlurar när vi rör oss utomhus. Frågan som bör ställas är om det verkligen är rimligt att unga tjejer ska behöva pusta ut och känna glädje över att vara oskadda och vid liv varje gång de kommer hem från tunnelbanan.

Tyvärr stannar det inte längre där. På bara två veckor har två kvinnor kallblodigt mördats i sina hem, bara här i Stockholm. Otryggheten finns inte längre bara någon annanstans, den kryper allt närmare och drabbar numera vem som helst.

Nu senast har en ung kvinna med hela livet framför sig blivit skjuten och dödad genom sitt sovrumsfönster med automatvapen när hon befann sig inomhus i sin lägenhet i Råcksta. Risken att råka illa ut gäller inte längre bara när vi vistas utomhus, nu kan vi inte ens längre känna oss trygga i våra egna hem.

Vi kan inte längre acceptera direktiv om att hålla oss borta från gator och torg. Ska vi nu även undvika att stå vid fönstret? Om inte politikerna agerar kommer snart varenda svensk stad klassas som ett ”särskilt utsatt område”. Detta måste få ett stopp, det har redan gått alldeles för långt.

Sverige är inte längre bara otryggt utan Sverige har blivit ett farligt land.

Hur länge ska ansvariga politiker komma undan med att fördöma gängkriminaliteten genom att kalla den oacceptabel? Dessa fördömanden stoppar bevisligen inga skjutningar. Vi behöver riktiga åtgärder såsom handlingskraftiga poliser och ordningsvakter. Hur pass nära måste våldet komma de styrande politikerna innan de börjar ta gängkriminaliteten på allvar?

Om debattörerna

Linnéa Vinge (SD)
Vice gruppledare Stockholms stadshus

Jessica Larsson (SD)
Gruppledare Hässelby-Vällingby Stadsdelsnämnd

Stöd Nyheter Idag

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag