Sverigedemokratisk funktionär attackerad i Stockholm – flera ungdomar skrek rasist och kastade cykel

  • Söndag 12 aug 2018 2018-08-12
E-post 223

STOCKHOLM En valfunktionär för Sverigedemokraterna fick en cykel kastad på sig av ett ungdomsgäng i centrala Stockholm under eftermiddagen. Peter Wallmark, distriktsordförande för Sverigedemokraterna i Stockholm, uppger för Nyheter Idag att ungdomarna rev sönder kampanjmaterial och skrek rasist åt dem i flera timmar.

Klockan kvart över tolv söndagen den 11 augusti får polisen larm om att det skett en misshandel mot en valfunktionär vid valstugorna vid Odenplan, Stockholm. Fyra ungdomar attackerade en sverigedemokratisk valarbetare genom att kasta en cykel på personen.

Peter Wallmark är distriktsordförande för Sverigedemokraterna i Stockholm och berättar för Nyheter Idag att funktionärerna på Odenplan har trakasserats av ungdomarna under hela dagen.

– Det var ett ungdomsgäng där hela förmiddagen idag. De bråkade, tog tag i våra broschyrer och kastade i soptunnorna, tog våra beachflaggor och kastade iväg. Sen kom de tillbaka och var väldigt verbalt aggressiva och kastade grejer, berättar Peter Wallmark (SD) för Nyheter Idag.

Enligt Wallmark blev ungdomarna väldigt aggressiva och det var nära på att bli fysisk konfrontation. Till slut kastade en av ungdomarna en cykel på en av funktionärerna.

När funktionärerna tidigare pratat med dialogpoliser fick de förklarat för sig att om ungdomarna blir fysiska så ska de försöka gripa dem. När funktionärerna försökte hålla kvar ungdomarna fick de flera människor i området emot sig.

– Det var några som sa att de inte är Sverigedemokrater men att såhär får saker inte gå till så de försökte hjälpa oss att hålla kvar den här killen. Men sossarna bredvid oss började skrika på oss att vi inte har någon rätt att gripa dem.

Socialdemokraterna började argumentera emot när ni försökte hålla kvar personen som kastade cykeln?

– Jaja absolut och de skrek om att vi inte har någon rätt att gripa honom samt att han är för ung och så vidare.

Och det här var efter de hade slängt cykeln på er?

– Jaja absolut.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag