SVT om 50 cent: ”Ska han rösta som en rik amerikan eller som en svart amerikan?”

Bilden är ett montage Foto: Laurahartley/Gage Skidmore CC BY-SA 4.0 CC BY-SA 2.0
  • Onsdag 21 okt 2020 2020-10-21
E-post 455

STOCKHOLM Rapartisten 50 Cent har bestämt sig för att rösta på Donald Trump då han befarar stora skattehöjningar om Joe Biden vinner valet. SVT:s Kulturnyheterna frågar sig var 50 Cents lojalitet ligger, om han ska rösta som en rik amerikan eller som en svart amerikan, något som Facebooksidan ”Granskning av public service” var först att uppmärksamma.  

50 Cent sågar de skattehöjningar som Demokraterna uppges genomföra om Joe Biden vinner valet. Därför planerar han att rösta på den sittande presidenten Donald Trump, republikan.

”Ja, jag har ingen lust att heta ”20 cent”, skriver 50 cent luttrat i en tweet om att den sammanlagda skatten kan bli så hög som 62 procent i delstater som New York eller Kalifornien.

SVT:s Kulturnyheterna har uppmärksammat 50 cents ställningstagande och lyfter frågan i ett inslag om 50 cent ska rösta som en rik amerikan eller en svart amerikan.

– Nu tycks 50 Cent stå mitt i en identitetspolitisk kris. Var finns hans lojalitet. Ska han rösta som en rik amerikan, eller som en svart amerikan, frågar sig speakerrösten i inslaget.

Enligt SVT är det ”snuskigt rika” som kan få en total skatt på 62 procent.

– För när Demokraternas planerade skattehöjningar blev kända, 62 procent för de ”snuskigt rika” i New York City, gick den amerikanske rapparen i taket, säger speakerrösten som lyfter att 50 Cent skrivit på Twitter att ”I don’t care Trump doesn’t like black people”.

– Med klassiska Twitterversaler ger (50 Cent) sitt stöd till Trump trots att han (Trump) ”inte gillar svarta”.

 

Bidens skattehöjningar

• Demokraternas planerade skattehöjningar skulle i vissa delstater kunna ge en kombinerad skattesats på 62 procent för de med årliga inkomster på $400 000 (3,5 miljoner kronor), enligt uppgifter från Tax Foundation, en tankesmedja som är kritisk till höga skatter och som generellt beskrivs som konservativ, men ej knuten till något parti.

• Enligt Tax Foundation skulle Biden höja skatten för företagande.

• Tax Foundations obekräftade beräkningar säger att USA:s bruttonationalprodukt på sikt skulle krympa med 1,47 procent.

• Demokraterna har inte kommenterat om siffran på $400 000 gäller per person eller om det gäller per hushåll.

Många skattebetalare kommer sannolikt att kunna minska hur mycket man betalar i skatt genom olika typer av avdrag och undantag.

Bli prenumerant

Hej. 

Det är många som likt dig läser Nyheter Idag.

Till skillnad från många av våra konkurrenter tar vi inte emot något presstöd eller deltar i statligt finansierade projekt (Faktiskt.se). Det gör oss mer oberoende. Samtidigt är vi frivilligt medlemmar av det pressetiska systemet.

Att vi inte har något statligt stöd innebär att vi själva bestämmer över vårt innehåll. Att vi själva bestämmer vilka frågor vi ska bevaka och att de vi står till svars för är våra läsare. Därför kan vi också utmana och pressa politiker, vi kan granska de frågor som vi tror att våra läsare anser är angelägna.

För att klara av det här behöver vi ditt stöd. Med en prenumeration på 69 kronor i månaden eller 349 kronor halvår, blir du en av dem som bidrar till att vi kan fortsätta med vår journalistik, fortsätta vara ett alternativ till SVT, SR och andra traditionella medier. Klicka på länken, det går snabbt och du gör en stor insats för oberoende journalistik. Tack.

Bli PLUS-medlem

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag