Syrier våldtog 13-årig flicka – straffas med samhällstjänst

Foto: Kat Jayne/Creative Commons
  • Fredag 14 Dec 2018 2018-12-14
E-post 1224

SVERIGE Tingsrätten finner en 18-årig syrier skyldig till att ha våldtagit en 13-årig flicka. Men eftersom han var 17 år när gärningen begicks får han inget fängelsestraff. Istället döms han till skyddstillsyn och samhällstjänst.

Det var den 2 november förra året som den 13-åriga flickan besökte syriern i hans hem. De kände varandra sedan tidigare eftersom han hade varit tillsammans med hennes storasyster. Nu satt de tillsammans på hans säng och han frågade om hon ville ha sex.

Hon protesterade till en början men gav sig till sist och hade sex med honom. Efteråt tyckte hon att det kändes fel, att hon hade känt sig tvingad och inte vågat säga nej av rädsla för att han skulle bli våldsam.

Nu befarade hon också att han hade gjort henne gravid eftersom de inte använt skydd. Ett besök på ungdomsmottagningen visade att hon inte var gravid men att hon fått klamydia. Hon uppger att syriern var den första person hon haft sex med.

Mannen medger att han har träffat flickan men förnekar att de har haft sex. Tingsrätten bedömer dock att flickans berättelse av olika skäl är mer trovärdig än hans. Därför döms han för våldtäkt mot barn.

Om den som har begått ett brott är under 21 år får rätten döma till ett lägre straff än det som annars är föreskrivet. Eftersom mannen var 17 år när brottet skedde menar tingsrätten att han bara kan dömas till fängelse om det finns ”synnerliga skäl”, men att sådana inte föreligger i detta fall.

Därför döms han till skyddstillsyn och samhällstjänst i 200 timmar. Han ska även betala 115 000 kronor i skadestånd till flickan. Åklagaren yrkade aldrig på att han skulle utvisas.

PLUS: Afghanen Asadullah våldtog 11-årig flicka – hade utvisningsbeslut

Prova PLUS för 69 kronor i månaden. Köp nu!

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag