Tar banderoller från vägblockerande aktivister – konfronteras av polisen

Bild: Faksimil Twitter
  • Tisdag 25 apr 2023 2023-04-25
E-post 0

När aktivister från gruppen Just Stop Oil stoppade trafiken i centrala London på måndagmorgonen gick en arg förare ut ur bilen och ryckte åt sig deras banderoller. Då ingrep polisen – och konfronterade den arge föraren.
– Ni stödjer det här, säger föraren till polisen i en film från händelsen.

I en film som publicerats på Twitter av den brittiska tv-kanalen Channel 4 ser man hur polisen konfronterar föraren och uppmanar honom att lämna aktivisterna i fred.

– Jag måste åka till jobbet, säger föraren.

Vidare förklarar han att han kommer bli försenad och frågar poliserna vad de håller på med. Till slut kan han inte hålla sig från att skälla ut dem.

– Jag kan se det i era ansiktet, ni gillar det här. Ni gillar det. Ni stödjer det här, säger föraren.

Läs även: Film: Klimataktivister vägrar flytta sig från vägen – rasande mamma kör på dem

Föraren fastnade i måndagens trafikkaos där aktivisterna från Just Stop Oil höll i flera demonstrationståg och protester i den brittiska huvudstaden. Protesterna och trafikblockaderna har fortsatt under tisdagen, rapporterar Daily Mail.

I bilder och filmer som sprids på Twitter ser man hur personer från Just Stop Oil blockerar trafiken och marscherar genom Londons gator.

Läs även: I skuggan av Greta – här är dagens klimataktivister

Läs även: Aktivisten: Därför stoppar vi trafiken

Läs även: Vidriga videon: Aktivist häller avföring över folkkär soldats minnesstaty

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag