Taxichaufför jagades av yxman

Genrebild. Foto: Nyheter Idag
  • Fredag 16 aug 2019 2019-08-16
E-post 122

SIGTUNA På fredagsmorgonen fick polisen larm om att en taxichaufför hotats med yxa av en kund som inte ville betala för resan.

Vid sjutiden kom samtalet från taxichauffören som berättade att han sprang ifrån en kund som blivit hotfull vid ankomst. Kunden ville inte betala och tog istället fram en yxa och hotade chauffören.

Enligt polisens initiala uppgifter blev chauffören sedan jagad av gärningsmannen, men undkom utan fysiska skador. Polisen är nu på plats och har hittat en yxa i närheten av taxibilen som man tagit i beslag.

Det misstänkta brottet ska ha skett i stadsdelen Valsta i Sigtuna kommun. I början av förra året rapporterade Upsala Nya Tidning om ett medborgarmöte som polisen höll i Valsta där frågan kom upp om stadsdelen blivit en så kallad ”no-go-zon”.

Svaret från polisen blev nej, men från invånarna lät tongångarna annorlunda.

– Jag tycker att Valsta börjar likna en no-go-zon. Så många är drabbade av meningslöst våld och stölder. Kommunpolisen verkar leva i en helt annan värld än vi övriga kommuninvånare, sade Janne, som inte ville uppge sitt efternamn.

Även kommuninvånaren Chaterine betraktade Valsta som en no-go-zon där hon inte vågade promenera ensam.

– Två småflickor blev nedslagna där mitt på dagen nyligen. Och om polisen tycker att det är lugnt i Valsta så undrar jag var de är när dessa brott begås, sade hon till Upsala Nya Tidning.

Stöd Nyheter Idag

Hej.

Det är många som likt dig läser Nyheter Idag.

Till skillnad från många av våra konkurrenter tar vi inte emot något presstöd eller deltar i statligt finansierade projekt (Faktiskt.se). Det gör oss mer oberoende. Samtidigt är vi frivilligt medlemmar av det pressetiska systemet.

Att vi inte har något statligt stöd innebär att vi själva bestämmer över vårt innehåll. Att vi själva bestämmer vilka frågor vi ska bevaka och att de vi står till svars för är våra läsare. Därför kan vi också utmana och pressa politiker, vi kan granska de frågor som vi tror att våra läsare anser är angelägna.

För att klara av det här behöver vi ditt stöd. Med en prenumeration på 69 kronor i månaden eller 349 kronor halvår, blir du en av dem som bidrar till att vi kan fortsätta med vår journalistik, fortsätta vara ett alternativ till SVT, SR och andra traditionella medier. Klicka på länken, det går snabbt och du gör en stor insats för oberoende journalistik. Tack.

Bli PLUS-medlem

Är du intresserad av ett större stöd eller att annonsera, mejla Pelle Zackrisson eller Chang Frick

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag