Taxichaufför rånmisshandlad i Rinkeby — tre förövare på fri fot

Bilden är tagen vid ett annat tillfälle. Foto: Nyheter Idag
  • Tisdag 15 mar 2016 2016-03-15
E-post 97

STOCKHOLM Under tidiga morgonen rånades en taxichaufför av tre personer i Stockholm. Chauffören fick motta flera slag mot såväl huvudet som kroppen. Förövarna är ännu inte gripna.

Det var när chauffören körde två personer från centrala Stockholm till Rinkeby som rånet skedde. Väl i Rinkeby anslöt ytterligare en person, varefter de började misshandla chauffören med slag mot ansiktet och kroppen samtidigt som man stal hans plånbok och mobiltelefon varefter förövarna smet mot Rinkeby centrum.

Tove Hägg, talesperson för Polisen region Stockholm, berättar för Nyheter Idag att ingen är gripen i ärendet ännu.

— Det är ingen gripen i ärendet och utredningen fortsätter, säger Tove Hägg över telefon.

Spårningen med hundpatrull som följde efter att larmet kommit in 01:57 var utan resultat. Taxibilen har tagits i beslag av polisen som försöker säkra bevis i en teknisk undersökning av fordonet. Den rånade chauffören fördes i samband med utryckningen till sjukhus för en rutinläkarkontroll men uppges vara utan svårare skador.

I nuläget vill polisen inte gå ut med något signalement.

— Det har inte fattats beslut om att gå ut med signalement från förundersökningsledaren, säger Tove Hägg till Nyheter Idag.

Polisens talesperson säger att det ibland kan färga en utredning ifall man går ut för tidigt med signalement, och att det är förundersökningsledareslut på att göra så.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag