Tidningsbud omringat och bestulet på sin bil i Tjärna Ängar

Genrebild. Foto: Nyheter Idag
  • Fredag 2 okt 2020 2020-10-02
E-post 859

BORLÄNGE Under natten till fredagen blev ett tidningsbud omringat och bestulet på sin tidningsbil i problemområdet Tjärna Ängar i Borlänge.

Klockan var 04.14 när polisen larmades om attacken mot tidningsbudet. På sin sajt skriver polisen att det uppstod bråk och skrik när tidningsbudet omringades av flera personer, varav en tog sig in i bilen och körde iväg.

Tidningsbudet sprang efter och mottog då verbala hot från gärningsmannen.

När polisen kom till platsen lyckades man inte få tag på någon gärningsman. Däremot återfann man tidningsbilen som hade övergivits en bit bort.

Polisen rubricerar händelsen som olaga hot och tillgrepp av fortskaffningsmedel.

Presstalespersonen Diana Qudhaib säger att man inte vill lämna ut något signalement på gärningsmännen. Man vill inte heller gå in närmare på vad de verbala hoten bestod av.

Området Tjärna Ängar är i nuläget ett så kallat riskområde enligt polisens klassificering. Det kan dock snart komma att ”uppgraderas” till ett särskilt utsatt område.

Kriminaliteten i Borlänge har eskalerat så till den grad att man nyligen har hamnat i vad som kallas rött läge. Bland annat har poliser angripits och lurats i bakhåll. Dessutom har glassbilen tvingats stryka flera av sina stopp i området efter ett flertal incidenter.

Läs mer: Poliser luras i bakhåll i Borlänge – politiker skyller på pandemin

Läs mer: Glassbilen stoppas efter attacker i Borlänge

Stöd Nyheter Idag

Om du tycker att det vi gör behövs, att det är viktigt med en alternativ röst i Mediesverige, bli prenumerant.

Vass journalistik kostar. Om inte någon är beredd att betala för den kan den försvinna i morgon.

Bli PLUS-medlem.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag