Tio platser du måste besöka i Turkiet

  • Tisdag 14 jun 2022 2022-06-14
E-post

Tio platser du måste besöka i Turkiet

Nyfiken på att resa till Turkiet eller kanske har du redan bokat en resa till landet? Oavsett vilken av grupperna du tillhör så är det ett faktum att Turkiet har mycket att erbjuda. Innan du reser bör du ta reda på om du behöver visum till Turkiet från Sverige och hur du i sådant fall skall få ett sådant. Du rekommenderas också varmt att ta reda på mer om landet för att på så vis göra bra val av vad du vill se och göra. Här får du tips på tio platser du absolut inte får missa då du befinner dig i Turkiet.

 

1. Upplev det otroliga Pamukkale

Här får du en badupplevelse du inte vill missa och som få platser på jorden kan erbjuda. Perfekt för hela familjen och ett absolut måste för dig som någon gång velat uppleva magin bakom vad naturliga vattenkällor kan göra för människans välmående.

2. Goreme Nationalpark

Upplev denna fantastiska nationalpark med ditt resesällskap eller på egen hand. Ett tips är att ta en guidad tur för att verkligen få lära dig allt som finns att veta om området.

3. Cemberlitas Hamami

Turkiskt bad när det är som bäst. Besök denna klassiska plats för att få en optimal dag inriktad på hälsa, välmående liksom turkisk kultur. Tänk på att gärna läsa på om reglerna innan du åker dit så att du vet vad som gäller i denna spännande kultur.

4. Ephesus ruiner

Det finns inget så intressant som att få besöka ruiner från en annan tid, på en spännande plats som Turkiet. Missa inte dessa ruiner, där du om du önskar kan ta en guidad tur för att få veta mer.

5. Besök berget Nemrut

Ett perfekt besöksmål för dig som gillar att vara aktiv på resan. Här kan du promenera längre och kortare sträckor medan du upplever den vackra naturen.

6. Slottet i Ankara

Detta otroliga slott i Ankara är ett absolut måste då du är på besök i Turkiet. Tänk på att köerna kan vara långa under högsäsong så du tjänar alltid på att komma dit tidigt.

7. Hagia Sophia

Ett av Turkiets mest kända besöksmål och något du absolut inte får missa om du vill få vara en del av den turkiska historien på allvar. Besök gärna denna plats under lågsäsong om möjligt, eftersom det tenderar att vara mycket människor annars.

8. Blå mosken

Denna välkända plats är något du måste se åtminstone en gång i ditt liv, även om du inte är muslim själv. Det är en fantastisk upplevelse som du inte kommer ångra att du tog dig tiden till när du är i Turkiet.

9. Hippodromen i Konstantinopel

Känn historiens vingslag i Turkiet. Detta är ett absolut måste när det kommer till besöksmål när du befinner dig i landet. Passar hela familjen, oavsett ålder.

10. Cappadocia

Sist men inte minst måste du ta dig till vackra Cappadocia. Här kan du ta in allt det vackra, se det gång på gång och ändå inte tröttna.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag