Tjuvar hade för dålig plan – frias

Genrebild. Foto: Pixabay
  • Lördag 18 dec 2021 2021-12-18
E-post

UDDEVALLA Försöket att stjäla en bankomat var dömt att misslyckas. Därför frias två män för stöldförsöket, men döms i stället för en rad andra brott, rapporterar Bohusläningen.

Det var på kvällen den 2 oktober som två maskerade män kom in i en livsmedelsbutik i Vara kommun. Med hjälp av en säckkärra hade de tänkt stjäla en uttagsautomat. De misslyckades dock och fick lämna butiken tomhänta.

När de två männen, i 30- respektive 35-årsåldern, senare ställdes inför rätta för stöldförsöket friades de av Uddevalla tingsrätt. Domstolen menade att deras plan var så dålig att de inte hade någon chans att lyckas.

Tingsrätten skriver i sin dom att bankomaten var fastskruvad, och att den var alltför tung för två män med säckkärra att ta med sig. Man skriver att männens plan ”haft så djupgående brister att försöket till stöld ska bedömas som otjänligt”, vilket innebär att de inte ska dömas för brottet.

Männen döms dock för en rad andra brott. Det handlar om häleri och diverse stölder, bland annat av en lastbil. Den äldre mannen döms också för att ha slagit en kvinna i ansiktet.

Bohusläningen skriver att den yngre mannen döms till fem månaders fängelse, och den äldre till skyddstillsyn med särskild behandling. Han har sagt att han vill ha behandling för sitt missbruk.

Läs även: Äldre man avbröt cykelstöld – fick hembesök av knivbeväpnade ungdomar

Läs även: Man döms för tolv år gammal våldtäkt

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag