Man döms för tolv år gammal våldtäkt

Foto: Kat Jayne/Creative Commons
  • Fredag 10 dec 2021 2021-12-10
E-post 285

STOCKHOLM En 37-årig man har dömts för en gruppvåldtäkt som skedde för tolv år sedan. Han åkte fast först efter att polisen fick en DNA-träff på honom i höstas, skriver polisen på sin hemsida.

Våldtäkten skedde i oktober 2009. Kvinnan och hennes väninna var på fest med två män i en lägenhet i Spånga i Stockholm. Men det som började som en trevlig sammankomst tog en obehaglig vändning när männen vägrade låta kvinnorna lämna bostaden.

Kvinnan hotades med kniv och hölls kvar inne i ett badrum, där männen turades om att våldta henne. Till slut lyckades de två kvinnorna med nöd och näppe ta sig ut ur lägenheten.

Enligt kvinnan fick hon och väninnan ”slå sig ut från lägenheten och hon fick inte på sig sina lackskor utan fick springa ut utan skor”, står det i domen.

Polisen uppger att en av männen dömdes för våldtäkten redan 2010. 37-åringen kunde knytas till brottet först efter att man fått en träff på hans DNA i ett annat ärende den här hösten. Hans sperma återfanns bland annat på en kondom och i kvinnans trosor.

Nu döms mannen mot sitt nekande för grov våldtäkt till fängelse i tre och ett halvt år. Han ska även betala 50 000 kronor i skadestånd till kvinnan.

Enligt Skatteverkets uppgifter fick mannen svenskt medborgarskap för några år sedan. Hade han åkt fast tidigare hade det alltså varit möjligt att utvisa honom för brottet, vilket inte är fallet i dag.

Läs även: Illegal invandrare utsatte kvinna för brutal våldtäkt och utdragen misshandel

Läs även: Man gick till bajsattack mot poliser: ”Väldigt dålig i magen”

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag