Tonåring rånad av gäng – fick örat avskuret

Bild: Flickr
  • Onsdag 13 Nov 2019 2019-11-13
E-post 1272

GÖTEBORG Sent på tisdagskvällen blev en man i 18-årsåldern rånad av ett gäng på tio personer i Göteborg. I samband med rånet blev han knivskuren i örat.

Vid 23-tiden fick polisen larmet om att tonåringen hade blivit rånad i stadsdelen Landala i Göteborg.

– Det skedde i ett garage och det är tio personer mot en. Rånet sticker ut och är fulare än vanligt, säger Morten Gunneng, vakthavande befäl vid polisen, till GT.

Tonåringen fick örat helt eller delvis avskuret av gärningsmännen. TT rapporterar att offret dessutom tvingades ta av sig alla kläder förutom kalsongerna.

– Allt han hade när han överfölls tog de, säger polisens presstalesperson Ulla Brehm.

Han fick sedan skjuts till sjukhus när polisen kom fram.

Vid fyratiden på onsdagsmorgonen hade polisens insats avslutats utan att man kunnat gripa någon. Morten Gunneng menar att rånet var ovanligt ”fult”.

– Det sticker ut. Det är fulare än vanliga rån, dels med antalet förövare men även hela händelseförloppet, säger han till GT.

Gör skillnad

Tycker du att det behövs ett alternativ till public service och de stora mediehusen? Över en halv miljon läser Nyheter Idag varje månad. Men bara några tusen prenumererar.

Du kan göra skillnad. Ge någon du gillar, eller dig själv, en prenumeration. Då kan vi fortsätta granska, intervjua och göra reportage som sticker ut.

Stöd Nyheter Idag genom att bli prenumerant för 69 kronor i månaden. Då får du också allt PLUS-material.

Bli PLUS-medlem

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag