Tonåring utsatt för misstänkt våldtäktsförsök i Gävle

Arkivbild. Foto: Nyheter Idag
  • Måndag 19 aug 2019 2019-08-19
E-post 325

GÄVLE På söndagskvällen ska en tjej i tonåren ha utsatts för ett våldtäktsförsök på en skolgård vid Ruddammsgatan i Gävle.

Larmet till polisen kom in klockan 23.23 om att tjejen blivit överfallen av en okänd man och utsatt för våld. Polisen rubricerar händelsen som ett försök till våldtäkt men är i övrigt förtegen om vad som misstänks ha skett.

Huruvida målsägande är barn eller vuxen är oklart då polisen inte vill säga mer än att hon är i tonåren.

Målsägande blev omhändertagen av ambulanspersonal och den utpekade brottsplatsen spärrades av för teknisk undersökning. Tjejen har hörts av polisen i samband med att hon gjorde en anmälan och ska höras igen under måndagen.

Målsägande har lämnat ett signalement på gärningsmannen, men det är uppgifter som polisen inte lämnar ut.

Stöd Nyheter Idag

Hej.

Det är många som likt dig läser Nyheter Idag.

Till skillnad från många av våra konkurrenter tar vi inte emot något presstöd eller deltar i statligt finansierade projekt (Faktiskt.se). Det gör oss mer oberoende. Samtidigt är vi frivilligt medlemmar av det pressetiska systemet.

Att vi inte har något statligt stöd innebär att vi själva bestämmer över vårt innehåll. Att vi själva bestämmer vilka frågor vi ska bevaka och att de vi står till svars för är våra läsare. Därför kan vi också utmana och pressa politiker, vi kan granska de frågor som vi tror att våra läsare anser är angelägna.

För att klara av det här behöver vi ditt stöd. Med en prenumeration på 69 kronor i månaden eller 349 kronor halvår, blir du en av dem som bidrar till att vi kan fortsätta med vår journalistik, fortsätta vara ett alternativ till SVT, SR och andra traditionella medier. Klicka på länken, det går snabbt och du gör en stor insats för oberoende journalistik. Tack.

Bli PLUS-medlem

Är du intresserad av ett större stöd eller att annonsera, mejla Pelle Zackrisson eller Chang Frick

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag