Tre bilar brändes i Kalmar – rubriceras som mordbrand

Bilden är tagen vid ett annat tillfälle. Foto: Nyheter Idag
  • Fredag 18 jun 2021 2021-06-18
E-post 177

KALMAR Under natten till fredagen brann tre bilar på Smålands Lejons väg i Kalmar.

Polis och räddningstjänst larmades vid klockan 02.40. På plats kunde man konstatera att tre bilar brann och blev totalförstörda, och två andra bilar fick skador av värmen. Ärendet rubriceras som mordbrand.

Vid ettiden på natten brann även en bil i Norberg i Västmanland. Det skedde på Engelbrektsgatan och vittnen såg personer springa från platsen i samband med att branden uppstod.

Det ärendet har fått rubriceringen skadegörelse genom brand, och inte mordbrand. I båda fallen misstänker polisen att bränderna var anlagda.

– Jag kan inte exakt hur man resonerar men det har med själva värdet att göra. Det finns grov mordbrand också om det är ett ännu högre värde på det som är förstört, förklarar Evelina Olsson på polisens presstjänst i region Syd.

– Och sedan också om det har förelegat spridningsrisk till annat, om det har varit fara för någon annan byggnad eller person.

Läs även: Starkt stöd hos V-gräsrötter för att fälla regeringen

Läs även: Stal tusentals liter diesel med specialmodifierad tjuvlastbil

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag