Tre döda efter bilattack – 31-åring gripen

Bild: Faksimil Twitter
  • Tisdag 13 jun 2023 2023-06-13
E-post

Tre personer har hittats döda i de centrala delarna av den engelska staden Nottingham på tisdagen. Samtidigt har en man i en skåpbil försökt köra på ytterligare tre människor, i dåd som tros vara kopplade. En 31-årig man har gripits av polisen misstänkt för mord, rapporterar Reuters.

Enligt polisen ska två personer ha hittats döda på en väg i Nottinghams stadskärna strax efter klockan fyra på morgonen.

Därefter inkom larm om att någon hade försökt köra på tre människor med en skåpbil i närheten den första brottsplatsen. De tre personerna vårdas nu på sjukhus.

Ytterligare en person hittades sedan död på en väg precis utanför stadskärnan.

– Det här är en horribel och tragisk händelse som har krävt livet av tre människor, säger polischefen Kate Meynell i ett uttalande.

– Vi tror att de här tre händelserna är sammankopplade och vi har en man i arresten. Utredningen är i ett tidigt skede och en grupp poliser arbetar för att reda ut vad exakt som har hänt, fortsätter hon.

Den 31-årige man som gripits misstänks för mord.

Flera av stadens vägar är avspärrade för allmänheten och spårvagnar har slutat gå. Polisen uppmanar allmänheten att undvika vissa områden i staden, rapporterar The Guardian.

I sociala och traditionella medier sprids en film som uppges visa hur den misstänkte gärningsmannen grips vid sidan av en vit skåpbil och blir fasthållen av polisen. Filmen sprids av bland andra Daily Mail.

Storbritanniens premiärminister Rishi Sunak kommenterar dådet på Twitter och riktar sina tack till polis och ambulanspersonal.

Läs även: Dömdes för bidragsbrott i Eskilstuna – sedan knivhögg han barn i Frankrike

Läs även: Terror-resenärer ofta syskon och kusiner: ”Många som föds in i icke-demokratiska gemenskaper”

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag