Tre män häktade för barnvåldtäkt

Foto: Pixabay
  • Onsdag 15 maj 2019 2019-05-15
E-post 911

FALUN Tre män har häktats för inblandning i en barnvåldtäkt som ska ha ägt rum i början av maj. En av de misstänkta fick svenskt medborgarskap för några år sedan och har sedan dess dömts för ett antal brott.

I onsdags förra veckan häktades de tre männen i Falu tingsrätt. De är på sannolika skäl misstänkta för inblandning i en våldtäkt mot barn som ägde rum i början av maj på en ort i Dalarna.

En litauisk medborgare i 30-årsåldern är misstänkt för att ha begått våldtäkten. De andra två – en man i 50-årsåldern vars hemort ligger i Litauen, samt en man i 20-årsåldern som är svensk medborgare från Somalia – är misstänkta för medhjälp till brottet. Alla tre förnekar brott.

Den yngste mannen fick svenskt medborgarskap 2015 och har sedan dess dömts för ett flertal brott, varav de mest allvarliga involverar rån, grov stöld och övergrepp i rättssak.

Så sent som i december dömdes han bland annat för grov stöld, men straffet blev endast skyddstillsyn vilket i praktiken innebar att han försattes på fri fot. Om han åtalas och döms för det aktuella brottet kan han inte utvisas med gällande lagstiftning då han är svensk medborgare.

Nyheter Idag har sökt åklagaren under onsdagen.

Läs även: Misstänkt gripen efter knivattack i Helsingborg

Stöd Nyheter Idag! Bli PLUS-medlem för 69 kronor i månaden.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag