Tre misstänkta våldtäkter i Stockholm – två män gripna

Genrebild.
  • Lördag 26 jan 2019 2019-01-26
E-post 301

Under natten mot lördag fick polisen i Stockholm in tre anmälningar om våldtäkt. I två av fallen har misstänkta gärningsmän gripits, något som Aftonbladet rapporterat om.

Samtliga tre våldtäkter misstänks ha skett innanför tullarna i Stockholm. De rapporterades in mellan midnatt och klockan fyra tidigt på lördagsmorgonen.

I två av fallen finns konstaterade brottplatser – ett hotellrum och en lägenhet. I de två fallen har också misstänkta gärningsmän gripits.

– Det är två helt separata ärenden och två olika misstänkta gärningsmän. Alla tre ärenden är helt separata, säger polisens presstalesperson till Nyheter Idag.

De två männen är delgivna misstanke för våldtäkt. Under lördagseftermiddagen kommer en åklagare att besluta om de ska anhållas.

Vad är det för ålder och nationalitet på de gripna?

– Det låter vi stanna i förundersökningen i det här skedet, säger polisens presstalesperson.

I det tredje fallet har ingen misstänkt gripits och polisen har för närvarande få uppgifter annat än att det är en kvinna som är det misstänkta brottsoffret. Enligt Aftonbladet så har kvinnan anmält till en ordningsvakt att hon blivit våldtagen.

– Vi tar uppgifterna på största allvar och utreder anmälan, säger presstalespersonen.

Läs även: Heberlein: Skygglapparna måste bort om varför våldtäkterna ökar

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag