Tre personer skjutna i Christiania varav en polis skjuten i huvudet

Polis spärrar av området. Foto: Louise Dalsgaard
  • Torsdag 1 sep 2016 2016-09-01
E-post

DANMARK Då poliser befann sig i Christiania i Köpenhamn i samband med ett rutinärende utbrast skottlossning. Två poliser ska ha träffats av kulor, en av dem i benet och den andra i huvudet. Ytterligare minst en annan person ska också ha träffats.

Ett stort polisuppbåd har samlats kring Christiania, fristaden i Köpenhamn, och spärrat av området. Danska tidningen Ekstrabladet rapporterar att stämningen är kaotisk och att poliser utrustade med automatvapen skriker åt folk att hålla sig undan.

– Polisen är på tårna, och de ropar högt till alla att visa händerna. Jag antar att de letar efter en gärningsman. Vi vet inte vad som har hänt, det är helt avspärrat, berättar ett vittne för Ekstrabladet.

Köpenhamnspolisen har inte meddelat hur illa skadade poliserna är, men de har förklarat på twitter att den civilist som blivit skjuten har träffats i låret, och att det inte är polisen som avlossat skottet.

UPPDATERING 03.20

Köpenhamnspolisen har gått ut med att en av poliserna är kritiskt skadad, men att de vet vem gärningsmannen är.

– Det är mycket allvarligt. Polisen är svårt och kritiskt skadad. Vi sätter in alla krafter – och Köpenhamnspolisen har många krafter – på att finna gärningsmannen, sade en tydligt rörd Thorkild Fogde, polischef i Köpenhamn, vid en pressträff i natt.

– Vi vill säga till honom: Vi vet vem du är. Anmäl dig själv, för vi kommer att hitta dig.

Polisen har också gått ut med att den civilperson som blev skjuten inte är dansk medborgare. Henrik Blandebjerg, presstalesman vid Köpenhamnspolisen, påpekar att många av de boende i Christiania har varit mycket hjälpsamma.

– Det är vi mycket tacksamma för. Vi vet att det finns folk i Christiania som väldigt gärna vill hjälpa till, och som tar avstånd från vad som skett, berättar han vid pressmötet.

 

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag