Trump lovar kontakta Löfven om A$AP Rocky

Foto: Shealah Craighead och Jørund Føreland Pedersen / Wikimedia Commons samt Nyheter Idag
  • Fredag 19 jul 2019 2019-07-19
E-post 1500

Slagsmålet mellan vad som antas vara afghaner och den amerikanska rappstjärnan A$AP Rocky har blivit en internationell affär. Nu Twittrar USA:s president Donald Trump att han ska kontakta statsminister Stefan Löfven.

Nyheter Idag har tidigare berättat om den amerikanska rappstjärnan A$AP Rocky som blev förföljd i centrala Stockholm av personer som beskrivs som afghaner. Videoklipp som publicerats av amerikanska medier visar hur rapstjärnans livvakt attackeras.

I ett senare klipp, efter att livvakten flera gånger bett förföljarna att lämna dem ifred, får rapstjärnan nog. Han ger sig på de personer som följt efter och ger dem en omgång stryk. Allt fångas även på film.

Händelsen anses av åklagare vara så allvarlig att rapstjärnan häktats. Tidigare under fredagen stod det klart att tiden för häktning förlängs. Samtidigt har A$AP Rockys fans världen över uttryckt sina sympatier med rockstjärnan och Sverige har även mött kritik med anledning av häktningen.

Nu lovar den amerikanska presidenten Donald Trump att kontakta statsminister Stefan Löfven.

I tweeten skriver Trump att han ska undersöka vad han kan göra för att ”hjälpa” A$AP Rocky. ”Så många människor vill se att detta löser sig snarast”, skriver han på Twitter.

Stöd Nyheter Idag

Hej.

Det är många som likt dig läser Nyheter Idag.

Till skillnad från många av våra konkurrenter tar vi inte emot något presstöd eller deltar i statligt finansierade projekt (Faktiskt.se). Det gör oss mer oberoende. Samtidigt är vi frivilligt medlemmar av det pressetiska systemet.

Att vi inte har något statligt stöd innebär att vi själva bestämmer över vårt innehåll. Att vi själva bestämmer vilka frågor vi ska bevaka och att de vi står till svars för är våra läsare. Därför kan vi också utmana och pressa politiker, vi kan granska de frågor som vi tror att våra läsare anser är angelägna.

För att klara av det här behöver vi ditt stöd. Med en prenumeration på 69 kronor i månaden eller 349 kronor halvår, blir du en av dem som bidrar till att vi kan fortsätta med vår journalistik, fortsätta vara ett alternativ till SVT, SR och andra traditionella medier. Klicka på länken, det går snabbt och du gör en stor insats för oberoende journalistik. Tack.

Bli PLUS-medlem

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag