Trump: ”Mycket besviken på statsminister Stefan Löfven”

https://creativecommons.org/licenses/by/2.0/
Foto: Samira Bouaou/The Epoch Times/ Nyheter Idag
  • Fredag 26 jul 2019 2019-07-26
E-post 20

USA Beskedet om att rapstjärna ASAP Rocky åtalas för misshandel och kommer att vara häktad till rättegång mottogs inte med några muntra miner i Vita huset. Donald Trump, som tidigare kontaktat ”den mycket begåvade” Stefan Löfven, var inte alls lika imponerad av Löfven när han kommenterade de senaste turerna på Twitter. ”Sverige har svikit den afroamerikanska communityn i USA”, konstaterar Trump som hashtaggar inlägget med #FreeRocky.

För en vecka sedan engagerade sig USA:s president Donald Trump i det uppmärksammade fallet med rapparen ASAP Rocky och afghanerna i centrala Stockholm. Trump meddelade på Twitter att han skulle ringa den Stefan Löfven som han kallade för ”mycket begåvad”.

 

Sveriges regering gjorde klart för Trump att rättsväsendet i Sverige är självständigt och att regeringen inte har någon möjlighet att ingripa i processen. Den svenska grundlagen, Regeringsformen, förbjuder ministerstyre och gör att Löfven inte får lägga sig i.

På torsdagen, en knapp vecka senare, väcktes åtal mot ASAP Rocky och det meddelades att han blir kvar i häkte till rättegång. Något som inte uppskattas av Trump.

”Mycket besviken på statsminister Stefan Löfven för att han oförmögen att agera”, skriver Trump. Som också konstaterar att Sverige sviker den svarta communityn i USA.

”Jag har sett videoklippen med ASAP Rocky, och han blev förföljd och trakasserad av ”troublemakers”. Behandla amerikaner rättvist! #FreeRocky”, skriver Trump.

 

Trump följer upp med en till tweet där han uppmanar att släppa ASAP Rocky fri.

”Vi gör så mycket för Sverige men det verkar inte fungera i det omvända fallet. Sverige borde fokusera på sina riktiga brottsproblem! #FreeRocky”, skriver Trump.

Stöd Nyheter Idag

Hej.

Det är många som likt dig läser Nyheter Idag.

Till skillnad från många av våra konkurrenter tar vi inte emot något presstöd eller deltar i statligt finansierade projekt (Faktiskt.se). Det gör oss mer oberoende. Samtidigt är vi frivilligt medlemmar av det pressetiska systemet.

Att vi inte har något statligt stöd innebär att vi själva bestämmer över vårt innehåll. Att vi själva bestämmer vilka frågor vi ska bevaka och att de vi står till svars för är våra läsare. Därför kan vi också utmana och pressa politiker, vi kan granska de frågor som vi tror att våra läsare anser är angelägna.

För att klara av det här behöver vi ditt stöd. Med en prenumeration på 69 kronor i månaden eller 349 kronor halvår, blir du en av dem som bidrar till att vi kan fortsätta med vår journalistik, fortsätta vara ett alternativ till SVT, SR och andra traditionella medier. Klicka på länken, det går snabbt och du gör en stor insats för oberoende journalistik. Tack.

Bli PLUS-medlem

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag