Trumps FN-ambassadör ställer upp i presidentvalet

Nikki Haley. Foto: Glenn Youngkin CC BY-SA 4.0
  • Onsdag 15 feb 2023 2023-02-15
E-post 0

Nikki Haley, tidigare guvernör för South Carolina och FN-ambassadör under Donald Trump, utmanar nu sin forne chef om nomineringen till att bli Republikanernas kandidat i presidentvalet 2024.

I en video på Twitter annonserar Haley sin kandidatur för presidentposten, där hon meddelar att det är ”dags för en ny generation”.

Mellan åren 2011-2017 var Nikki Haley guvernör för delstaten South Carolina i södra USA, innan hon avgick för att inta positionen som FN-ambassadör under forne presidenten Donald Trump. I december 2018 lämnade hon den rollen på eget bevåg.

Utöver hennes tidigare chef Donald Trump är Nikki Haley den första republikanen att offentliggöra sin presidentkandidatur till valet 2024, rapporterar Reuters.

Andra högprofilerade republikaner som förutspås ställa upp i valet är bland annat Floridas guvernör Ron DeSantis och Donald Trumps tidigare vice-president Mike Pence.

Läs även: DeSantis mer populär än Trump: ”Allt fler republikaner vittrar blod”

Läs även: Fiasko för ”Trumpty Dumpty” – hånas av högermedia efter valet

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag