Trumps valfilm om illegala invandrare stoppas i USA

https://creativecommons.org/licenses/by/2.0/
Foto: Samira Bouaou/The Epoch Times/Youtube
  • Tisdag 6 Nov 2018 2018-11-06
E-post 63

USA Tidigare har CNN, NBC och de andra stora nätverken vägrat att visa den. Nu stoppar även Fox News – den största nyhetskanalen i USA – president Donald Trumps senaste kampanjfilm mot illegal invandring, rapporterar Breitbart.

Inför mellanårsvalet i USA som i år hålls den 6 november har den politiska temperaturen hettats upp ordentligt. Det senaste är en uppmärksammad reklamfilm från Donald Trump om illegala invandrare. Både NBC och Fox meddelade på måndagen att man kommer att sluta visa Trumps kampanjfilm. I filmen är Luis Bracamontes med, en illegal invandrare som utvisats två gånger och som dömts till döden för mord på två poliser i Kalifornien.

Läs även: ”Högerextrema bloggar”: Varningen från ‘opolitiska’ UD-tjänstemannen när värdegrundsuppropet avslöjades

Tidigare har bland annat CNN vägrat visa filmen med motiveringen: ”Att den är uppenbart rasistisk”.

Stephen Collinson, politisk reporter på CNN skriver i en krönika att Trumps kampanjfilm är den mest laddade kampanjfilmen på 30 år när det gäller att anspela på ras och etnicitet.

”Trumps kampanjfilm är det senaste exemplet på presidentens vilja att ljuga och sprida rädsla, med målet att sikta in sig på etniska och sociala sprickor i samhället. Att omfamna demagogi för att stärka sin egen politiska makt och den republikanska mellanvalskampanjen”, skriver Collinson.

Donald Trump svarade snabbt på Twitter:

Hollywood Reporter skriver att filmen är rasistisk för att det ”görs kopplingar mellan centralamerikanska migranter som söker asyl och en ensam man som är dömd för mord på två poliser”. Trumps film jämförs också med den klassiska Willie Horton-filmen som George HW Bush använde framgångsrikt när han besegrade Michael Dukakis i presidentvalet 1988.

Även Facebook har meddelat att man tar till åtgärder mot Trumps film. Den får delas men kommer inte att kunna sändas som sponsrad video. Enligt Facebooks talesperson bryter videon mot Facebooks regler för sensationalism.

Prova PLUS för 69 kronor i månaden. Köp nu!

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag