Turk våldtog minderårig flicka – döms till fängelse och utvisning

Foto: Flickr
  • Lördag 12 maj 2018 2018-05-12
E-post 829

VÄSTERÅS En turkisk medborgare dömdes på fredagen för att ha våldtagit en flicka – hans släkting – som idag är 13 år gammal. Hans straff blir 3 år och 6 månader i fängelse, följt av utvisning.

Turken, som är i 20-årsåldern, döms för våldtäkt mot barn, sexuellt övergrepp mot barn samt sexuellt ofredande. Själv menar han att det som har skett mellan honom och målsäganden, som är hans nära släkting, har varit ömsesidigt.

I förhör berättar flickan att hon har utsatts för sexuella övergrepp av turken i flera år. Det började när hon var åtta år och besökte sin släkt i Turkiet. Då tog han på henne på ett konstigt sätt. Samma sak hände igen när hon kom på besök när hon var tio.

Turken flyttade sedan till Sverige och levde här med sin fru och barn. Flickan berättar att han kom på besök ibland och då utförde sexuella handlingar på henne. Hon har frågat honom varför han inte gjorde det med sin fru istället, men det har han sagt att han inte vill prata om.

Var rädd för honom

”Han har också sagt att om hon berättar så kommer hela familjen att se ner på henne och att det inte kommer att bli bra för henne samt att han och hon bara leker”, står det i domen. Flickan har varit rädd för honom och inte vågat säga ifrån. Till sist valde hon dock att berätta allt för socialpedagogen i skolan.

I förhör uppger hon att övergreppen har gjort henne mindre social, och hon är rädd att mannen ska göra liknande saker mot någon annan ung tjej i släkten. Hon har också gått ner i vikt och inte velat komma på släktträffar.

Västmanlands tingsrätt tror på flickans berättelse och dömer därmed att turken är skyldig. Efter fängelsestraffet ska han utvisas och har återreseförbud i tio år. Dessutom ska han betala 180 000 kronor i skadestånd till flickan. Han kan nu överklaga beslutet till hovrätten.

Bli PLUS-medlem för 69 kronor i månaden och läs hela domen!

Missa inte våra fördjupande reportage och extramaterial i våra avslöjanden. Med Plus får du tillgång till alla artiklar, bilder och videoklipp. Glöm inte att med fler prenumeranter kan vi satsa ännu mer på relevant journalistik.

Redan medlem? Glömt ditt lösenord?

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag