TV-kändisen som poserade med Trumps avhuggna huvud: ”Jag begick ett misstag”

  • Onsdag 31 maj 2017 2017-05-31
E-post 677

USA I en video på Instagram vädjar den amerikanske skådespelaren och CNN-programledaren Kathy Griffin om förlåtelse. Videon publicerades efter att en serie fotografier, där Griffin syns hålla upp ett blodigt huvud som liknar den amerikanska presidenten Donald Trump, lagts ut på nätet och orsakat en storm av raseri på Twitter. ”Jag gick för långt” säger Griffin i videon. ”Det var inte roligt,  jag förstår det nu”.

Den amerikanske TV-personligheten Kathy Griffin protester mot den amerikanske presidenten Donald Trump har rört upp starka känslor. I en serie fotografier tagna av den amerikanske kändisfotografen Tyler Shields, syns Griffin hålla upp ett blodigt avhugget huvud som liknar Donald Trump.

Efter att bilderna utlöst kritikstorm på Twitter pudlar nu CNN-stjärnan. I en video som hon först publicerade på sin Instagram under tisdagen 30 maj och som sedan även lades ut på den amerikanska TV-kanalen CNN:s hemsida, vädjar nu Griffin om förlåtelse.

– Jag är komiker, säger Griffin.

– Jag passerar gränser, jag flyttar gränser, sedan passerar jag dem. Jag gick för långt. Bilden är för obehaglig. Jag förstår att människor reagerar. Det var inte roligt. Jag förstår det.

Hon har nu bett Tyler Shields att ta bort bilderna från nätet.

– Jag vädjar om er förlåtelse, jag begick ett misstag och jag hade fel.

Det var under tisdagen som Shields, känd för sina provokativa bilder, publicerade fotografierna med Griffin som genast väckte avsky och ilska från människor på Twitter. Den amerikanske presidentens son, Donald Trump Jr, kallade bilderna ”äckliga, men inte förvånande”. Chelsea Clinton, dotter till Trumps tidigare motståndare i presidentvalet, Hillary Clinton skriver, ”vidrigt och fel. Det är aldrig roligt att skämta om att mörda en president”.

Kathy Griffin anklagas av många för att uppmuntra till våld mot presidenten.

”Självklart stöder jag inte våld mot någon, varken från mina fans eller någon annan”, skriver Griffin i sin första tweet efter att hon mötts av starka reaktioner, varpå hon fortsätter, ”jag driver bara med skämtet i vita huset”.

Frågor ställs nu om fotografierna kommer att påverka Griffins relation med CNN. Stjärnan är sedan länge programledare för kanalens årliga nyårsfirande. Uppmaningarna om att avskeda stjärnan haglar mot TV-kanalen på Twitter.

– Vi anser att det hon gjort är äckligt och stötande, säger en talesperson för CNN.

– Vi är glada för att hon bett om ursäkt och att hon bett om att fotografierna plockas bort. Vi diskuterar frågan om hur vi skall göra med vårt nyårsprogram, men har ännu inte fattat några beslut.

Mycket pekar på att Griffin, som länge varit en stark kritiker av Donald Trump, visste att fotografierna skulle ses som kontroversiella. I en inofficiell video, som även den lagts ut på sociala medier av Tyler Shields, hör man Griffin säga till kameran att varken hon eller Shields var rädda för det liv som de förstod att bilderna skulle skapa.

I samma video hör man Griffin skämta.

– Vi kommer att få flytta till Mexico idag, eller så hamnar vi i fängelse, federalt fängelse. Vi överlever inte detta okey?

Kändisfotografen Shields är välkänd för sina provocerande bilder. Hans fotografier av Lindsay Lohan, när hon håller en blodig kniv, hör till de bilder som tidigare skapat rubriker.

Reaktionerna på Griffin och Shields fotografier kan även ha uppmärksammats av den amerikanska säkerhetstjänsten Secret Service, som under tisdagen twittrade:

”Hot mot föremål för Secret Service beskydd erhåller högsta prioritet av alla våra utredningar.”

Tweeten nämner dock inte Griffin eller Shields vid namn.

Nedan följer några av Twitter-reaktionerna på Griffins foton.

 

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag