Två afghaner gripna för att ha planerat hedersmord på porrskådis-dotter

Foto: Privat
  • Torsdag 12 sep 2019 2019-09-12
E-post 1679

STORBRITANNIEN En 25-årig afghansk kvinna hade lämnat islam och börjat göra porrfilmer. Det fick hennes far och hennes morbror att börja planera att kidnappa och mörda henne på grund av heder, uppger brittiska myndigheter enligt Daily Mail. De två afghanska männen hade tidigare fått permanent uppehållstillstånd i Storbritannien efter att de hjälpt de brittiska styrkorna i Afghanistan.

De två afghanerna, Mohammed Patman, 54, and Darya Khan Safi, 49, greps i Storbritannien och är misstänkta för att ha planlagt att mörda Patmans 25-åriga dotter som flyttat till Österrike och Slovakien för att göra porrfilmer med sin make i deras gemensamma företag.

Brittisk polis uppger att man spanat på männen och att då sett hur de täckt för fönster på en bil, och förberett resor ner till både Slovakien och till Österrike. I avlyssnade telefonsamtal diskuterar herrarna detaljerna i sin plan.

Den 25-åriga kvinnan träffade sin nuvarande make 2017 och lämnade islam och konverterade till judendom, då flyttade hon också till Slovakien. Enligt Daily Mail har de ett företag i porrbranschen med erotiska foton och filmer, ibland med porrfilmer där de två själva medverkar.

Mohammad Patman och Darya Khan Safi fick uppehållstillstånd i Storbritannien efter att de assisterat brittiska styrkor i kriget i Afghanistan. Nu lämnas de över till slovakisk rättvisa.

En chef inom den federala brittiska polisen, NCA, Matthew Perfect, kommenterade fallet:

– Patman and Safi var efterlysta av slovakiska myndigheter för det extremt allvarliga brottet förberedelse till mord. Att skydda den brittiska allmänheten är en vital uppgift för NCA och de här två potentiellt våldsamma individerna kommer inte längre att innebära ett hot, sade Perfect.

Stöd Nyheter Idag

Hej.

Det är många som likt dig läser Nyheter Idag.

Till skillnad från många av våra konkurrenter tar vi inte emot något presstöd eller deltar i statligt finansierade projekt (Faktiskt.se). Det gör oss mer oberoende. Samtidigt är vi frivilligt medlemmar av det pressetiska systemet.

Att vi inte har något statligt stöd innebär att vi själva bestämmer över vårt innehåll. Att vi själva bestämmer vilka frågor vi ska bevaka och att de vi står till svars för är våra läsare. Därför kan vi också utmana och pressa politiker, vi kan granska de frågor som vi tror att våra läsare anser är angelägna.

För att klara av det här behöver vi ditt stöd. Med en prenumeration på 69 kronor i månaden eller 349 kronor halvår, blir du en av dem som bidrar till att vi kan fortsätta med vår journalistik, fortsätta vara ett alternativ till SVT, SR och andra traditionella medier. Klicka på länken, det går snabbt och du gör en stor insats för oberoende journalistik. Tack.

Bli PLUS-medlem

Är du intresserad av ett större stöd eller att annonsera, mejla Pelle Zackrisson eller Chang Frick

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag