Två kvinnor döda efter våldsdåd på Malmöskola

Arkivbild. Foto: Nyheter Idag
Arkivbild. Foto: Nyheter Idag
  • Tisdag 22 mar 2022 2022-03-22
E-post 260

MALMÖ Två kvinnor i 50-årsåldern har dött efter ett våldsdåd på gymnasieskolan Malmö latin på måndagen. Kvinnorna var anställda som lärare på skolan. En 18-årig elev har anhållits och är misstänkt för mord.

Vid 17-tiden på måndagen larmades polisen om ett misstänkt grovt brott på skolan. Två skadade personer fördes med ambulans till sjukhus och en person greps. Ett 50-tal personer var på skolan när händelsen inträffade.

Senare på kvällen uppgav polisen att två kvinnor i 50-årsåldern avlidit ”som en följd av att de utsatts för våld”. Kvinnorna jobbade på skolan. Polisen meddelade också att den gripne är en 18-årig man som är elev på skolan. Han är misstänkt för mord.

– Han har anhållits under natten. Vi finns fortfarande på plats vid skolan som kommer att hållas stängd under dagen, säger Peter Tobisson, inre befäl vid polisen i Malmö, på tisdagsmorgonen till SVT.

Klockan 9.30 på tisdagen höll polisen en pressträff om händelsen. Där berättade Petra Stenkula, chef för polisområde Malmö, att den misstänkte gärningsmannen greps klockan 17.22, tio minuter efter att polisen larmades. Klockan 23.36 anhölls han.

Den 18-årige eleven är hemmahörande i Trelleborg och förekommer inte sedan tidigare i misstanke- eller belastningsregister. Vad han hade för motiv, och varför han attackerade just de två kvinnorna, är oklart. Offren jobbade som lärare på skolan.

Artikeln har uppdaterats.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag