Två lärare till sjukhus – elev misstänkt för grov misshandel

Genrebild. Foto: Flickr / elinerijpers
  • Fredag 30 aug 2019 2019-08-30
E-post 1653

ALVESTA En elev misstänks för att ha misshandlat tre lärare på en skola i Alvesta under onsdagsförmiddagen. Två är lärarna blev så illa däran att de fick föras med ambulans till sjukhus.

SVT Nyheter Småland rapporterar att de två lärarna, båda kvinnor i 60-årsåldern, ännu under torsdagen var kvar på sjukhuset för observation respektive för vidare undersökning.

En 15-årig pojke är misstänkt för att ha misshandlat de två kvinnorna samt en tredje anställd på skolan. Polisen rubricerar ärendet som grov misshandel.

Dock har den misstänkte inte gripits. I stället överlämnades han till sina vårdnadshavare.

– Det var, efter beslut av förundersökningsledaren, inte aktuellt med ett frihetsberövande, med anledning av omständigheterna i ärendet, säger polisens presstalesperson Robert Loeffel till SVT Nyheter Småland.

Nyheter Idag frågar honom vad de speciella omständigheterna gäller.

– Av personliga hänsyn till den här pojken går jag inte in på det, svarar Loeffel.

– Det finns omständigheter som förklarar det här, faktiskt.

Stöd Nyheter Idag

Hej.

Det är många som likt dig läser Nyheter Idag.

Till skillnad från många av våra konkurrenter tar vi inte emot något presstöd eller deltar i statligt finansierade projekt (Faktiskt.se). Det gör oss mer oberoende. Samtidigt är vi frivilligt medlemmar av det pressetiska systemet.

Att vi inte har något statligt stöd innebär att vi själva bestämmer över vårt innehåll. Att vi själva bestämmer vilka frågor vi ska bevaka och att de vi står till svars för är våra läsare. Därför kan vi också utmana och pressa politiker, vi kan granska de frågor som vi tror att våra läsare anser är angelägna.

För att klara av det här behöver vi ditt stöd. Med en prenumeration på 69 kronor i månaden eller 349 kronor halvår, blir du en av dem som bidrar till att vi kan fortsätta med vår journalistik, fortsätta vara ett alternativ till SVT, SR och andra traditionella medier. Klicka på länken, det går snabbt och du gör en stor insats för oberoende journalistik. Tack.

Bli PLUS-medlem

Är du intresserad av ett större stöd eller att annonsera, mejla Pelle Zackrisson eller Chang Frick

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag