Två mordförsök i Västerås under kvällen – skjuten man kopplas till kriminellt nätverk

Genrebild. Foto: Nyheter Idag
  • Tisdag 15 jun 2021 2021-06-15
E-post 105

VÄSTERÅS Strax innan klockan sex på måndagskvällen skedde ett misstänkt mordförsök där en skottskadad man fördes till sjukhus. Drygt en timme senare inträffade en liknande händelse i en annan del av staden. – Vi jobbar med de båda händelserna parallellt och försöker ta reda på vad som hänt, säger polisens presstalesperson Daniel Wikdahl till SVT.

Två mordförsök skedde i Västerås tidigt under måndagskvällen, rapporterar polisen.

Händelserna inträffade med ungefär en timmes mellanrum och i bägge fallen hittades skadade personer i anslutning till platsen.

I första fallet rörde det sig om en skjutning som ägde rum i området Skultuna i staden där en skottskadad man påträffades strax innan klockan sex på kvällen.

– Skottlossningen har skett i utkanten av samhället, säger Daniel Wikdahl, polisens presstalesperson i Västmanland, till Aftonbladet.

Mannen fördes till sjukhus med ambulans och ingen gärningsman anträffades på platsen. Enligt Aftonbladet ska den skadade mannen vara i 20-årsåldern och ha kopplingar till ett kriminellt nätverk i staden.

Nästa händelse inträffade ungefär en timme senare. Enligt Aftonbladets uppgifter ska det även i det fallet ha rört sig om en skjutning där en ung man i 20-årsåldern påträffats skadad i området Hammarby i västra Västerås.

– Det här har skett mitt i ett bostadsområde. Det gör att vi har större förhoppningar om det finns människor som kan ha sett något här än i Skultuna, säger Daniel Wikdahl till tidningen.

Polisen utesluter inte att händelserna kan vara kopplade till varandra.

– Det vet vi inte. Vi kan inte utesluta det, men det vet vi inte. Vi jobbar med de båda händelserna parallellt och försöker ta reda på vad som hänt. Eventuella samband kommer utredas, säger Daniel Wikdahl till SVT.

Bägge händelserna rubriceras av polisen som försök till mord.

Läs även: Studenten skulle ta matpaus – utsattes för ett flera timmar långt rån

Läs även: Åtalet: Kvinna försökte putta ned rullstolsburen man i kanal

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag