Två skjutna i Stockholmsförort – en död

Foto: Nyheter Idag
  • Fredag 21 jul 2017 2017-07-21
E-post 350

STOCKHOLM Två personer sköts under torsdags­kvällen i Stockholms­förorten Vårberg. En av de skjutna avled av sina skador medan den andra personen inte blev livshotande skadad. När Nyheter Idag anländer till platsen har polisen upprättat en omfattande avspärrning i Vårberg centrum. 

När Nyheter Idag talar med polisens presstalesman Carina Skagerlind strax efter midnatt natten till fredagen är hon förtegen. Det enda hon kan berätta är att det är två personer som skjutits och att polisen fick larm om skottlossningen klockan 23:29.

– Det är två personer som blivit skjutna. En är avliden, den andra är skadad av icke livshotande karaktär och har fått åka ambulans till sjukhus, berättar hon.

Hon vill i övrigt inte säga något om de skjutnas ålder eller kön.

– Jag tror inte att anhöriga är underrättade och då tycker jag det är väldigt viktigt att vara försiktig med saker som kan avslöja vilka de avlidna är så att de anhöriga får veta det på rätt sätt, säger Skagerlind.

Enligt uppgift till Aftonbladet är det en man i 20-årsåldern som blivit ihjälskjuten och han ska ha skjutits med flera skott i huvudet och bröstet.

Aftonbladet skriver också att två till tre maskerade män setts lämna platsen på moped eller scooter. De fordonen ska senare ha hittats brinnande i Skärholmen. De uppgifterna är ingenting som Carina Skagerlind kan kommentera.

– Nu pratar vi med vittnen och om jag berättar en massa saker nu så blir de vittnesförhören inte till någon nytta alls, säger hon.

När Nyheter Idag anländer till Vårberg centrum har polisen spärrat av ett större område och polisens tekniker arbetar på platsen. En bit ifrån brinner en byggnad som räddningstjänst arbetar med att släcka. Boende i området säger att det började med att en moped sattes i brand. Natten mot fredagen fanns inga uppgifter om branden var relaterad till skjutningen.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag