Två tonårstjejer gripna – misstänks ha startat skolbrand

Gottsundaskolan brinner. Foto: SVT
  • Måndag 8 okt 2018 2018-10-08
E-post 783

UPPSALA Gottsundaskolan i Uppsala står i lågor sedan 3-tiden på natten till måndagen. Två tonårstjejer har gripits misstänkta för grov mordbrand.

Enligt polisen består skolan av tre huskroppar som är sammanlänkade med varandra. Branden har startat i den norra huskroppen som inte kommer att kunna räddas – nu fokuserar räddningsarbetet på de övriga delarna och att förhindra spridning till omkringliggande byggnader.

Branden misstänks vara anlagd och två tonårstjejer har gripits misstänkta för grov mordbrand. I övrigt är polisen förtegen om händelsen i nuläget.

– Det brinner fortfarande. Vi har två stycken frihetsberövade personer. Nu ska vi titta över det här och se utredningsläget och sedan kommer vi att uppdatera informationen, säger polisens presstalesperson Lisa Sannervik på måndagsmorgonen.

Vid 12-tiden meddelade polisen att de två flickor som är misstänkta för att ha anlagt branden är under 15 år. Brottet ser ut att vara en isolerad händelse utan koppling till andra händelser, brott eller konflikter, skriver polisen på sin sajt. Utredningsläget ser för närvarande gott ut, enligt kammaråklagare Arash Zavosh.

Läs även: Tjejgäng kastade ägg och stenar på bussar i Uppsala – flydde från platsen

Prova PLUS för 69 kronor i månaden. Köp nu!

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag