Ullenhags nya drag i kampen mot Sabuni – varnar på Twitter för att ”ställa grupp mot grupp”

Foto: Magnus Fröderberg/Twitter
  • Fredag 21 jun 2019 2019-06-21
E-post 738

STOCKHOLM Erik Ullenhag vägrar ge upp drömmen om jobbet som partiledare för Liberalerna. På torsdagen tog han till Twitter för att kommunicera ut sitt budskap om mångfald. I en serie tweets varnar han bland annat för att ”ställa grupp mot grupp” – något som fick ett blandat mottagande. ”Politik ÄR att ställa grupp mot grupp. Behov och önskemål är oändliga medan resurser är begränsade. Borde inte du känna till sånt vid det här laget? Trodde du var politiker”, svarar en twittrare.

Mångkultur är något bra, konstaterade Erik Ullenhag på torsdagen på Twitter, där han också varnade för nationalism och populism.

 

Ullenhag varnade även för att man numera i den politiska debatten börjat ställa grupp mot grupp. Ett uttalande som sågades. En av de som inte var imponerad var Twitteranvändaren Therese Verdun som påpekade att politik är att ställa grupp mot grupp då resurser är begränsade. Något hon tyckte Ullenhag borde känna till.

Flera andra kommenterade Ullenhags ”grupp mot grupp”-tweet.

Ullenhag, tidigare integrationsminister i Fredrik Reinfeldts regering, var på förhand favorittippad som partiledare. Men i medlemsomröstningar i distriktsförbunden har det gått trögt. Konkurrenten Nyamko Sabuni har kammat hem 19 av 21 distrikt. Ullenhag har stöd av Uppsala och Stockholm, samt ungdomsförbundet LUF och kvinnoförbundet Liberala kvinnor.

Ullenhag har fått stöd av ett stort antal etablerade L-politiker, som Cecilia Malmström, tidigare EU-kommissionär. Sabuni har ett större stöd bland väljarna enligt en mätning från Aftonbladet/Inizio. 36 procent av väljarna gillar Sabuni, 25 procent gillar Ullenhag och 5 procent gillar tredjekandidaten Johan Pehrson.

Den 28 juni håller Liberalerna ett extra landsmöte där 183 ombud kommer att rösta för en ny partiledare. Omröstningen är hemlig. Ombuden är fria att rösta hur de vill, och kan alltså ignorera de tidigare omröstningarna i distrikten.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag