Ungerns vice statsminister: ”Muslimsk invasion kommer göra européer till en minoritet på sin egen kontinent”

Zsolt Semjén på en tidigare kongress i Rumänien, 2016. Foto: Flickr
  • Söndag 27 maj 2018 2018-05-27
E-post 2778

TRANSSYLVANIEN Ungern vice statsminister, Zsolt Semjén, gick till hårt angrepp mot EU:s flyktingpolitik under ett tal i grannlandet Rumänien. ”Den europeiska civilisationen befinner sig i extrem fara”, säger ungerska Kristdemokraternas ordförande, enligt Breitbart.

Ungerns ledare har vid flera tillfällen under de senaste åren varnat Europa för en förestående katastrof, med tanke på dess migrationspolitik. Under veckan har landets vice statsminister, Zsolt Semjén, besökt Rumänien och dess stora västra region Transsylvanien, som befolkas av många ungrare.

Zsolt Semjén, 55, pekar ut två faktorer till varför Europas befolkning riskerar att bli en minoritet inom en snar framtid: Den muslimska pågående invasionen och europeiska ledares motvilja mot kyrkan och allt som har med kristendomen att göra.

– Jag vill först framhålla att jag ser islam som en stor civilisation och världsreligion, men islam är inte en del av den europeiska civilisationen, säger Semjén och utvecklar:

– Följaktligen, om ett stort antal muslimer kommer till Europa, återförenas med sina familjemedlemmar här, om vi tittar på demografiska trender och det faktum att muslimer inte gärna assimileras, eller ens integreras i den europeiska civilisationen, innebär det att vi väldigt snart kan bli en minoritet på vår egen kontinent.

”Redan för sent för vissa länder”

Zsolt Semjén, som är ungerska Kristdemokraternas ordförande, konstaterar att parallella samhällen redan har utvecklats i delar av Europa, att hotet om att tvingas leva i sharia är högst reellt, och att vi snart har passerat gränsen för återvändo.

– Tyvärr tror jag att det redan är för sent för vissa länder, säger Semjén och menar att bland annat Frankrike befinner sig i farozonen.

– Jag vågar nog påstå att detta är den sista generationen som kommer att leva på det ”franska sättet” i Frankrike.

Enligt Breitbart kritiserar Semjén även EU:s ledande skikt som under generationer har attackerat och underminerat kyrkans ställning. Han menar att en nyckel till försvar är att återuppliva självkänslan och stoltheten för den kristna civilisationen.

– Här är det väldigt viktigt att förstå att den kristna civilisationen har skapats av kristen tro och religion, men att medlemmar i denna civilisation också inkluderar de som inte går regelbundet till kyrkan, säger han och tillägger:

– Det här handlar om en europeisk identitet i slutändan.

Tydlig indikation i Italien

Semjén påpekar att Österrike slagit in på Ungerns linje, men att även valet i Italien blev en tydlig signal om att majoriteten inte vill bli ett invandrarland, utan vill behålla sina italienska värderingar. Han tror att en liknande reaktion kan uppstå i Tyskland och Frankrike, där Ungern kan tjäna som ett exempel på hur man stoppar migration.

Samtidigt varnar han för att stora globala krafter kommer att öka trycket på Ungern.

– På varje forum blir vi attackerade av EU-ledare, som smutskastar oss med lögner i ett försök att bevisa att migrationen inte går att stoppa. Det är därför de nu vill krossa Ungern och störta vår regering.

Vilken statsreligion anser du bör vara den dominerande i Europa?
4299 röster (se resultat)

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag