Uppgifter: 15-årig HVB-rymling gripen för mord på jämnårig

Genrebild. Foto: Nyheter Idag
  • Fredag 3 feb 2023 2023-02-03
E-post 0

En 15-årig pojke har anhållits på sannolika skäl misstänkt för mord på en annan 15-åring i Skogås på lördagen. Enligt uppgifter till Expressen ska ynglingen vid tiden för mordet ha varit på rymmen från ett HVB-hem.

Lördagskvällen den 28 januari blev en 15-årig pojke ihjälskjuten vid en sushirestaurang i Skogås centrum, tillhörande Huddinge kommun söder om Stockholm.

Läs även: Tonårspojke ihjälskjuten söder om Stockholm

Efter mordet har en 17-årig ung man blivit häktad på sannolika skäl misstänkt för medhjälp. Och nu är ytterligare en tonåring – en 15 år gammal pojke – anhållen som misstänkt för mordet. Det meddelar åklagarmyndigheten på fredagen.

– Den misstänkte 15-åringen anhölls i utevaro under torsdagen och greps i går kväll. Han är nu anhållen misstänkt för mordet på 15-åringen, säger åklagaren och förundersökningsledaren Ida Arnell i ett pressmeddelande.

Enligt Expressens uppgifter ska ynglingen ha varit på flykt från ett HVB-hem när mordet ägde rum. Precis som den tidigare gripne 17-åringen är också 15-åringen på sannolika skäl misstänkt, vilket är den högre misstankegraden vid anhållande och häktning.

17-åringen som häktats för inblandning i mordet ställer sig nekande till brottsanklagelsen. Det meddelade hans försvarare efter onsdagens häktningsförhandling.

– Min klient förnekar de här anklagelserna och menar att han är oskyldig, sade advokaten Dalia Ahmad till Aftonbladet.

Enligt Aftonbladets uppgifter ska 17-åringen ha lurat den nu döde 15-åringen till restaurangen där han mördades.

Texten har uppdaterats.

Läs även: HVB-hemmen larmar: Vi får inte hindra rymningar

Läs även: Rymlingar från HVB-hem öppnade eld mot pensionärs lägenhet

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag