Tonårspojke ihjälskjuten söder om Stockholm

Polis spärrar av. Genrebild. Foto: Nyheter Idag
  • Söndag 29 jan 2023 2023-01-29
E-post 0

En tonårig pojke har skjutits ihjäl i Skogås i Huddinge kommun strax söder om Stockholm. Enligt uppgifter till Expressen ska pojken vara 15 år gammal. En ung man har nu anhållits misstänkt för inblandning i mordet.

Det var strax efter klockan sex lördag kväll som polisen larmades om en skjutning i området. Skjutningen inträffade vid en restaurang i Skogås centrum där en ung skottskadad man påträffades av patrull.

Även en ambulanshelikopter anlände till platsen men tonåringens liv gick inte att rädda och vid halv tio-tiden på kvällen gick polisen ut med att han avlidit.

sin hemsida bekräftar polisen att den avlidne personen är ”en ung man under 18 år”.

Söndag morgon kunde polisen att rapportera att en person har frihetsberövats misstänkt för inblandning i mordet. Han är nu anhållen efter beslut av åklagare.

– Det är en ung man under 18 år som är anhållen, på sannolika skäl misstänkt för medhjälp till mord, säger Ann Öberg vid Åklagarmyndighetens presstjänst till SVT.

Huruvida händelsen har någon koppling till den våldsvåg som svept över Stockholmsområdet den senaste tiden är för tillfället oklart.

Texten har uppdaterats.

Läs även: Tre av fyra släppta efter bombdådet mot 1.Cuz adress

Läs även: Rymlingar från HVB-hem öppnade eld mot pensionärs lägenhet

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag