Uppgifter från förundersökning: Utländsk före detta idrottsstjärna höll sin fru i skräck i fem dygn

Bilder från förundersökningen. Foto: Nyheter Idag
  • Fredag 20 apr 2018 2018-04-20
E-post 26

SVERIGE Nyheter Idag har tidigare skrivit om den utländska före detta idrottsstjärnan som nu åtalas för grov kvinnofridskränkning. Förundersökningen beskriver hur mannen i flera dagar misshandlade och hotade sin fru.

Det hela skedde förra året mellan 22 och 27 oktober, men frun säger i förhör att mannens aggressivitet har pågått i flera år med sporadiska örfilar. Under 2017 blev det dock värre, och just dessa dagar blev han mer våldsam än vanligt. Han trodde att hon var otrogen.

– De som skickade det till honom har fel. Jag ber honom, jag gör allt, men han lyssnar inte på mig, han lyssnar bara på de andra. Jag vet inte vem de är eller om han ljuger om dem, säger frun.

Kvinnan berättar i förhöret sin version av vad som hände under de fem dygnen. Det började på en söndag när mannen gav henne hårda örfilar i ansiktet och knuffade ner henne på sängen när hon försökte ta sig därifrån.

På måndagen slog han henne igen med örfilar på kinderna. När kvinnan fick frågor på jobbet om varför hon hade märken i ansiktet sade hon att hon hade ramlat.

”Spring mamma, spring mamma”

Bli PLUS-prenumerant  för 69 kronor i månaden och läs resten av artikeln.

Missa inte våra fördjupande reportage och extramaterial i våra avslöjanden. Med Plus får du tillgång till alla artiklar, bilder och videoklipp. Glöm inte att med fler prenumeranter kan vi satsa ännu mer på relevant journalistik.

Redan medlem? Glömt ditt lösenord?

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag