Uppgifter: Gärningsman högg pojke i huvudet med yxa

Arkivbild. Foto: Nyheter Idag
Arkivbild. Foto: Nyheter Idag
  • Lördag 3 aug 2019 2019-08-03
E-post 3503

SOLLENTUNA En tonårig pojke har huggits i huvudet och i ryggen med en yxa, enligt uppgifter till Expressen. Han hittades livlös vid Rösjöbadet i Edsberg i Sollentuna kommun norr om Stockholm på fredagskvällen. Pojken har förts till sjukhus med ambulanshelikopter med kraftiga skallskador där han senare avled En annan ung man har gripits misstänkt för mord. UPPDATERAD.

22:01 på fredagskvällen fick polisen i Stockholm ett samtal om att ett brott begåtts och det är förövaren själv som ringer. På sin hemsida skriver polisen: ”En person ringer polisen och talar om att denne begått ett grovt brott mot en annan person.”

Per Fahlström är talesperson vid polisen i Stockholm.

– När polisen kommer till platsen griper man den som ringt. I närområdet påträffar man en allvarligt skadad person som är förd till sjukhus i ambulanshelikopter. Brottsplatsen har spärrats av, och teknisk undersökning ska göras. Det är den information vi går ut med nu, säger han.

Enligt Expressen har en yxa påträffats bredvid den svårt skadade pojken. Han uppges ha fått hugg i huvudet och i ryggen. Senare under natten avled pojken.

En förundersökning gällande försök till mord inleddes. Brottsrubriceringen har ändrats till mord.

Stöd Nyheter Idag

Hej.

Det är många som likt dig läser Nyheter Idag.

Till skillnad från många av våra konkurrenter tar vi inte emot något presstöd eller deltar i statligt finansierade projekt (Faktiskt.se). Det gör oss mer oberoende. Samtidigt är vi frivilligt medlemmar av det pressetiska systemet.

Att vi inte har något statligt stöd innebär att vi själva bestämmer över vårt innehåll. Att vi själva bestämmer vilka frågor vi ska bevaka och att de vi står till svars för är våra läsare. Därför kan vi också utmana och pressa politiker, vi kan granska de frågor som vi tror att våra läsare anser är angelägna.

För att klara av det här behöver vi ditt stöd. Med en prenumeration på 69 kronor i månaden eller 349 kronor halvår, blir du en av dem som bidrar till att vi kan fortsätta med vår journalistik, fortsätta vara ett alternativ till SVT, SR och andra traditionella medier. Klicka på länken, det går snabbt och du gör en stor insats för oberoende journalistik. Tack.

Bli PLUS-medlem

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag