Uppgifter: Mamma höll son instängd i lägenhet i 28 år

Foto: Nyheter Idag
  • Tisdag 1 dec 2020 2020-12-01
E-post

STOCKHOLM Enligt uppgifter till Expressen har en kvinna hållit sin son instängd i en lägenhet i södra Stockholm i närmare 30 år. Sonen, som nu är i 40-årsåldern, fördes till sjukhus efter att en släkting hittat honom i ett miserabelt tillstånd.

Det var på söndagskvällen som den kvinnliga släktingen hittade mannen i lägenheten. Han var då svårt medtagen, med sår över benen och knappt talbar. Han fördes till sjukhus där läkarna gjorde en anmälan till polisen.

Enligt uppgifter till Expressen har mannens mamma, som är i 70-årsåldern, hållit honom inspärrad i lägenheten sedan han var i tolvårsåldern. Mamman har nu gripits och anhållits misstänkt för olaga frihetsberövande och grovt vållande till kroppsskada. Det är oklart hur hon ställer sig till misstankarna.

I helgen var mamman på sjukhus, och då passade den kvinnliga släktingen på att ta sig in i den olåsta lägenheten.

– Jag kan knappt beskriva hur det var, jag är i chock. Hela lägenheten var som en soptipp, säger hon till Expressen.

– Det kan inte ha städats på decennier, det var som att kliva rakt in i en skräckfilm.

Släktingen hittade mannen i ett hörn. Han saknade tänder, hade stora sår på benen och kunde knappt stå upp. Mannen fördes till sjukhus med ambulans och hans tillstånd uppges vara mycket allvarligt.

När Nyheter Idag ringer upp Stockholmspolisens mediecenter är man förtegen om utredningen.

– Det jag kan säga i nuläget är att vi har en förundersökning om olaga frihetsberövande från Haninge, kommunen där det har ägt rum. Den inleddes i går, säger presstalespersonen Ola Österling som sedan tillägger att ärendet också rubriceras som vållande till kroppsskada, och att fler rubriceringar kan tillkomma.

Bli PLUS-medlem

Gillar du det vi gör?

Bli PLUS-medlem.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag