Uppgift: Två kända rappare gripna efter knivbråk på Östermalm

Genrebild. Foto: Nyheter Idag
  • Lördag 9 okt 2021 2021-10-09
E-post 994

STOCKHOLM Tre personer har gripits misstänkta för mordförsök efter ett bråk på krogen Nosh and Chow i centrala Stockholm under natten till lördagen. Enligt uppgifter till Expressen ska två av de gripna vara kända rappare.

Det var klockan 01.38 som polisen larmades om att ett bråk hade utbrutit på krogen som ligger på Norrlandsgatan i närheten av Stureplan.

När polisen anlände till platsen visade det sig att en man i 25-årsåldern blivit knivhuggen i tumultet.

– Det är två gäng som har slagits. En person har blivit knivhuggen, säger Tomas Ibstedt, vakthavande befäl vid polisens regionledningscentral, till Expressen.

Enligt polisen fick mannen föras till sjukhus med ambulans. Han ska ha åsamkats allvarliga skador men kunde trots det lämna sjukhuset redan under lördagsmorgonen.

Polisen uppger att ett flertal personer bevittnade bråket och att det finns många förhör att gå igenom. Till Aftonbladet berättar en kvinna som befann sig på krogen att det var ”mycket blod” på golvet.

– Vi blev utskickade för att det hade hänt något. Då såg jag blod på golvet och på dörrhandtaget vid utgången och det var jättemycket poliser utanför, säger hon till tidningen.

I samband med händelsen har tre personer gripits misstänkta för mordförsök. Expressen uppger att det rör sig om två kända rappare samt en vän till de båda. Detta enligt en källa till tidningen ”med insyn i polisutredningen”. Enligt tidningen är rapparna två av Sveriges mest spelade artister under senare år.

Senare under lördagen försattes samtliga tre frihetsberövade på fri fot efter beslut från åklagare. Misstankarna mot männen kvarstår.

Nyheter Idag har sökt polisen för en kommentar.

Läs även: P3 Guld-belönad rappare häktad för rån

Läs även: Åtalet: Gangsterrappare försökte mörda pappa över sonens narkotikaskuld

 

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag