P3 Guld-belönad rappare häktad för rån

Genrebild. Foto: Nyheter Idag
  • Onsdag 22 sep 2021 2021-09-22
E-post 2039

Den P3 Guld-belönade rapparen Dree Low har häktats som misstänkt för ett rån, rapporterar Samhällsnytt. Salah Abdulle, som är artistens riktiga namn, var sedan tidigare anhållen i sin frånvaro och greps på måndag förmiddag på Arlanda vilket Aftonbladet var först med att rapportera.

Abdulle misstänks för inblandning i ett rån som skedde den 18 augusti vid Sibeliusgången 18 i Kista, skriver Samhällsnytt. Sedan tidigare är två män häktade i ärendet.

Läs även: Brutala sågningar av SR efter Yasin fått priset ”Årets artist”

Enligt uppgift till Aftonbladet ska Abdulle även vara misstänkt för utpressning mot en verksamhet i västra Stockholm, en utpressning som ska ha pågått en längre tid.

Under artistnamnet Dree Low är Salah Abdulle en av de mest framgångsrika rapparna inom den så kallade gangsterrappen. Yasin Byn och Einar är andra kända namn i genren som Abdulle samarbetat med

Vid P3 Guld-galan 2020 utsågs Abdulle till årets hiphopartist och utnämndes till ”framtidens artist”. Han nominerades även till en grammis samma år.

Abdulle är även barndomsvän med Robin Quaison, landslagsspelare i fotboll. I juni gjorde Aftonbladet ett reportage om de båda barndomsvännerna, där Quaison sade att Abdulles musik är populär i hela landslagstruppen.

– Vi lyssnar alltid mycket Dree i omklädningsrummet, men jag tror inte att han fattar hur stor han är bland de andra spelarna i laget. Jag blev själv chockad, säger Quaison till Aftonbladet och fortsätter:

– När han först kom så satt vi i lobbyn och chillade, och de andra i laget betedde sig som att det var en superstjärna som kommit. De tog bilder med honom, allting.

Läs även: SR-hyllad rappare häktad – misstänks för kidnappning av rapartisten Einár

Läs även: Välkänd svensk rappare kidnappad och misshandlad – talar ut på Instagram

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag