Uppgifter: Väktare skjuten i Rinkeby – har allvarliga skador

Genrebild. Foto: Nyheter Idag
  • Tisdag 8 okt 2019 2019-10-08
E-post 725

STOCKHOLM Enligt uppgifter till Aftonbladet överfölls två väktare i Rinkeby i Stockholm på måndagskvällen. Uppgifterna gör gällande att en av väktarna blev skjuten i benet.

– Jag kan bekräfta att vi påträffat en skadad person i Rinkeby. Det är en större pågående insats. Det finns uppgifter om att det rör sig om skottskador på underkroppen, säger polisens presstalesperson Åsa Wallentin till Aftonbladet.

Personen som skadades fördes till sjukhus med allvarliga men inte livshotande skador, skriver polisen på sin hemsida. Ärendet rubriceras som försök till mord.

Enligt uppgifter till Aftonbladet var det två väktare som blev överfallna av ett okänt antal personer. En av väktarna ska sedan ha blivit skjuten i en källare i ett bostadshus.

Även Dagens Nyheter erfar att det var två väktare som var ute på sin runda och att en av dem blev skjuten. Tidningen har fått bekräftat av fastighetsbolaget att det var en väktare som sköts.

– Jag kan inte säga så mycket mer nu än att bekräfta att det har skett. Vi har personal på plats, säger fastighetsbolagets kommunikationschef till Dagens Nyheter.

Nyheter Idag har sökt polisen.

Stöd Nyheter Idag

Bli prenumerant på Nyheter Idag så stöder du en alternativ röst i svensk media.

Bli PLUS-medlem

Är du intresserad av ett större stöd eller att annonsera, mejla Pelle Zackrisson.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag