Upplopp i Trollhättan: ”Kastas så stora stenar så plåten på polisbilen gått sönder”

  • Söndag 19 mar 2017 2017-03-19
E-post 3707

TROLLHÄTTAN Ett 20-tal ungdomar skjuter raketer mot väktare, bussar  och mot en busskur i stadsdelen Kronogården i Trollhättan. Polisen har fått mobilisera resurser från hela regionen, bland annat insatsstyrkan, för att kunna göra sig klara att säkra området. – Det kastas så stora stenar så plåten på polisbilen har gått sönder, säger ett ögonvittne på plats till Nyheter Idag.

Det är rejält oroligt just nu i stadsdelen Kronogården i Trollhättan. Flera medier berättar att polisen kraftsamlat med insatsstyrkan för att kunna gå in i området där det förekommer både stenkastning och skjutning med raketer mot väktare och polis.

Nyheter Idag har talat med ett ögonvittne som befinner sig i Kronogården. Hen ber om anonymitet, men berättar att det är riktigt allvarliga scener som utspelar sig.

– De har attackerat polisen och väktarna inne på området, på Kronogården. Allting föregicks av två kraftiga detonationer. Jag tänkte att ”det här är inga smällare, det här är bomber som har smällt”. Det var riktiga jävla smällar, två stycken med tjugo minuters mellanrum, säger vittnet.

Polisen: ”Sedan eskalerade det”

När Nyheter Idag ringer till polisen bekräftar myndigheten att det har smällts på en hel del. Göran Carlbom, RLC-befäl i polisens region väst, berättar att det hela började strax efter sjutiden på söndagen.

– Det var samtal om ungdomar som sköt raketer. Sedan eskalerade det med att de sköt mot en busskur och mot en väktare. Även Västtrafiks bussar blev beskjutna. Sen började det brinna i bildäck och lite annat bråte, säger han.

Vid tio-tiden på kvällen hade polis lyckats kraftsamla så pass att de kunde gå in i området.

Till en början rubricerades händelserna av polis som skadegörelse, men rubriceringen har sedan ändrats till våldsamt upplopp. Ingen person är gripen eller frihetsberövad i samband med detta. Det finns heller inga uppgifter om att någon har skadats.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag