Utnämnde ”årets fuckgirl” – döms för grovt förtal

Foto: Polisens förundersökning
  • Måndag 19 Nov 2018 2018-11-19
E-post 8

MALMÖ På måndagen dömdes en 19-årig man i Malmö tingsrätt för grovt förtal efter att ha delat ut priset ”årets fuckgirl” till en jämnårig tjej på deras skolbal.

Det var på en studentbal i Malmö den 12 maj i år som 19-åringen ställde sig inför de över hundra gästerna och utnämnde en av sina klasskompisar till ”årets fuckgirl”. Det var en av flera priskategorier som delades ut under kvällen och som hade bestämts av studentkommittén.

”Du kan varken räkna på fingrar eller tår, hur många saker som har glidit in mellan dina lår”, stod det bland annat i motiveringen som mannen läste upp. Flickan klev upp på scenen för att ta emot priset men blev sedan ledsen och åkte hem från balen tidigt.

Till sitt försvar har mannen sagt att ”årets fuckgirl” är något positivt och betyder att tjejen är populär, en killtjusare. Tingsrätten menar dock att uttrycket har en starkt negativ klang, även bland ungdomar. Den förnedrande motiveringen förstärkte kränkningen ytterligare.

Tingsrätten dömer 19-åringen till villkorlig dom och sammanlagt 3 000 kronor i dagsböter. Han ska dessutom betala 10 000 kronor i skadestånd till brottsoffret.

Läs även: Allt fler kvinnor säger sig ha utsatts för sexualbrott

Prova PLUS för 69 kronor i månaden. Köp nu!

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag