Utredningen om våldtäkten i Piteå läggs ned

Foto: Kat Jayne/Creative Commons
  • Fredag 23 aug 2019 2019-08-23
E-post 754

PITEÅ En kvinna i 20-årsåldern anmälde att hon blev våldtagen i samband med gatufestivalen Piteå dansar och ler. Nu läggs polisutredningen ned då man inte lyckats identifiera någon misstänkt.

Det var sent på kvällen den 26 juli som kvinnan ska ha blivit våldtagen i centrala Piteå. Några dagar senare gick polisen ut med en efterlysning om tio ”mörkhåriga och mörkhyade” män som sades ha varit inblandade i brottet. En av männen ska ha utfört våldtäkten medan resterande var passiva.

Nu meddelar polisen att man lägger ned utredningen i brist på uppslag.

– Vi har jobbat ganska mycket med det här för att kunna få fram en skälig misstänkt, men vi har inte lyckats få fram ett signalement som gör att vi ens kan leta efter en misstänkt, säger kommissarie Aron Backman.

Polisen har heller inte lyckats säkra någon teknisk bevisning, som DNA. Nyheter Idag frågar om det har fått polisen att tvivla på att det hela har ägt rum.

– Nej, vi är säkra på att det här har hänt, säger Aron Backman och påpekar att utredningen kan återupptas om nya uppgifter kommer fram.

– Sedan har vi upptäckt när vi har pratat med mycket folk att det är väldigt mycket tafsande hit och dit, inte bara på festival utan på krogar och allmänt.

Aron Backman säger att polisen kommer att gå ut med ett nytt pressmeddelande på detta ämne senare under dagen.

Stöd Nyheter Idag

Till skillnad från många av våra konkurrenter tar vi inte emot något presstöd eller deltar i statligt finansierade projekt (Faktiskt.se). Det gör oss mer oberoende. Samtidigt är vi frivilligt medlemmar av det pressetiska systemet. Bli PLUS-medlem och stöd vårt arbete!

Är du intresserad av ett större stöd eller att annonsera på Nyheter Idag, mejla Pelle Zackrisson

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag