Vad är utmärkande för en personlig nyhetssajt?

  • Söndag 6 nov 2022 2022-11-06
E-post

Personliga sajter finns det många av på internet, vare sig man vill kalla dem för bloggar, webbjournaler eller annat liknande namn. Gemensamt för dem är att deras inlägg är skrivna på ett personligt sätt och det läggs upp regelbundna inlägg. Hur sajten är uppbyggd och vilken typ av innehåll som finns är något som kan skilja stort mellan dem alla.

Innebörden av blogg och hur populärt det är att läsa dessa är något som varierar med tiden. Däremot finns det fortfarande ett stort intresse, vilket bland annat kan bero på att det uppkommer olika typer av bloggar. En form av dagbok eller en nyhetssajt kan ha olika syften och idag ser man allt fler sajter som har blandat innehåll av information.

Ekonomi, fritid, teknik, mat, hälsa, hem och mode tillhör de vanliga ämnesområden på bloggar. En del väljer att nischa sig med ett ämne eller några få, medan andra tycker det är mer skoj med att kunna lägga upp lite allt möjligt, som hosjohanna.se. En personlig nyhetssajt med brett utbud och med en blogg anknuten till sidan.

Måste det finnas en huvudmeny?

En klassisk design för en blogg består av en header, med eller utan ämnesmeny, längst upp på sidan. Ungefär två tredjedelar av sidan undertill består av sidans innehåll och på resterande del finns det plats för kategorier av inläggen, länkar eller annat som bloggaren anser vara intressant. 

Däremot kan en klassisk design varieras på oändliga sätt. Med hjälp av färger, länkar, foton, storlek på header och om man vill ha ett specifikt tema på sajten. Hos baggu.se kan man se en enkel lättläst design. Till höger om inläggen finns länkar till de senaste inläggen, eventuella kommentarer och vilka inlägg som finns för en specifik månad.

Nyhetssajt med ett särskilt syfte

På en del sajter finns en presentation om syftet med sidan och vem eller vilka det är som sköter sajten. Syftet med nyhetssajten direktnytt.se är att förse sina läsare med tillförlitliga nyhetsportaler. För att deras läsare inte ska behöva lägga onödig tid med att söka efter bra informativa källor. 

En personlig nyhetssajt som har granskat andra sajter, butiker och produkter. Och lägger sen sin personliga prägel på inläggen och deras åsikter. Till exempel en lista på exklusiva klädmärken för herrar, budgetvänliga aktiviteter för alla under vintern eller spelaktier som kan vara intressanta som investering. Vardagliga saker som även kan förse läsarna med det där lilla extra.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag