Vägrade sälja sin mobil – fick kniv i bröstet

Bild: Flickr
  • Fredag 12 jul 2019 2019-07-12
E-post 31

GÖTEBORG En man i 30-årsåldern blev under natten knivhuggen av en okänd man vid Vågmästareplatsen i Göteborg. Efter att han sagt nej till att sälja sin mobiltelefon fick han en kniv i bröstet.

Klockan var strax före 4 när polisen fick in larmet. Mannen i 30-årsåldern befann sig på Godemansgatan vid Vågmästareplatsen när en för honom okänd man kom fram och bad om att få köpa hans mobiltelefon. När han nekas detta tar han fram en kniv ur jackan och hugger mannen i bröstet.

Gärningsmannen springer sedan från platsen och när polisen kommer fram är den knivhuggne mannen vaken och talbar. Han körs med ambulans till sjukhus och ska enligt polisens presstalesperson Thomas Fuxborg inte ha livshotande skador.

Ärendet rubriceras som ett mordförsök och polisen har ännu ingen misstänkt eller gripen. Gärningsmannen beskrivs som i 20-25-årsåldern, 190 cm lång, blond och eventuellt skäggig, och bar mörka kläder

Stöd Nyheter Idag

Hej.

Det är många som likt dig läser Nyheter Idag.

Till skillnad från många av våra konkurrenter tar vi inte emot något presstöd eller deltar i statligt finansierade projekt (Faktiskt.se). Det gör oss mer oberoende. Samtidigt är vi frivilligt medlemmar av det pressetiska systemet.

Att vi inte har något statligt stöd innebär att vi själva bestämmer över vårt innehåll. Att vi själva bestämmer vilka frågor vi ska bevaka och att de vi står till svars för är våra läsare. Därför kan vi också utmana och pressa politiker, vi kan granska de frågor som vi tror att våra läsare anser är angelägna.

För att klara av det här behöver vi ditt stöd. Med en prenumeration på 69 kronor i månaden eller 349 kronor halvår, blir du en av dem som bidrar till att vi kan fortsätta med vår journalistik, fortsätta vara ett alternativ till SVT, SR och andra traditionella medier. Klicka på länken, det går snabbt och du gör en stor insats för oberoende journalistik. Tack.

Bli PLUS-medlem.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag