Våldtagen flicka kallades till polisen för att hämta förövarens kondom

Arkivbild. Foto: Nyheter Idag
Arkivbild. Foto: Nyheter Idag
  • Tisdag 24 apr 2018 2018-04-24
E-post 2013

BORÅS Familjen till en våldtagen flicka fick en kallelse från polisen att hämta kondomen som användes under våldtäkten. Det rapporterar P4 Sjuhärad.

I kallelsen står det att familjen ska komma till polishuset och bland annat hämta ”en påse med använd kondom”. Det var en av de saker som polisen beslagtog efter att flickan blivit våldtagen några månader tidigare.

– Det är helt absurt att hon efter att hon blivit våldtagen ska gå och hämta sin våldtäktsmans sperma. Man blir ju upprörd, ledsen, jag vet inte vad jag ska… Nej, väldigt chockad måste jag säga, säger pappan, som vill vara anonym, till P4 Sjuhärad.

Polisen uppger att det har skett ett misstag och att kondomen inte skulle finnas bland föremålen som skulle hämtas ut. Åklagaren i fallet hävde polisens beslag och beslutade att det skulle lämnas tillbaka till målsäganden. Men på polisen verkade ingen lägga märke till att förövarens kondom fanns bland föremålen.

Läs även: ”Goda råd till gruppvåldtäkt” – dansk komiker gör narr av Socialstyrelsens broschyr

Prova PLUS för 69 kronor i månaden. Köp nu!

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag